Ce l-a șocat pe ministrul Lucian Bode după ce un polițist a lovit mortal o fetiță cu mașina pe trecerea de pietoni. ”La fel de mult ca accidentul în sine”

Badea Violeta 17.01.2022, 13:42
Ce l-a șocat pe ministrul Lucian Bode după ce un polițist a lovit mortal o fetiță cu mașina pe trecerea de pietoni. ”La fel de mult ca accidentul în sine”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, nu-și revine din șoc după ce un polițist a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni. Acesta s-a arătat uimit de imaginile apărute în spațiul public, dar și de elementele aflate la dosar. Iată prima reacție a oficialului MAI în cazul agentului care a accidentat mortal o adolescentă, în vârsta de 13 ani, pe o trecere de pietoni din Capitală!

Lucian Bode, marcat de cazul polițistului care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni

Lucian Bode a mărturisit luni, 17 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că imaginile cu polițistul care lovește cu piciorul fetița accidentată, pentru a verifica dacă trăiește, sunt la fel de șocante pentru el, ca și accidentul în sine.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea și, mai ales, comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine.

Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă”, a declarat ministrul de Interne.

Lucian Bode
Lucian Bode

„Polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă”

Lucian Bode a mai spus că în prezent se verifică dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu. Conform oficialului, mai mulți martori sunt audiați.

De asemenea, acesta a dezvăluit că există o înregistrare de la STS pe 112 din care rezultă că agentul s-a consultat cu dispecerii. Se pare că, la un moment dat, aceștia i-au spus polițistului să așeze corpul copilului pe partea stângă.

„Sunt martori audiați care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat așa. Am văzut în spațiul public aseară o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că polițistul s-a coordonat cu dispecerii, la un moment dat spunându-i să mute, să așeze corpul copilului pe partea stângă, ajutandu-l să-i dea primul ajutor.

Sunt convins că procurorul va avea în final (dovezile – n.r.). Fetița se afla poziționată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii în mai puțin de 8 minute de la apel și polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă”, a mai declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a precizat că polițistul nu se afla într-o misiune de urgență, ci se deplasa pentru a verifica o persoană la domiciliu. Amintim că accidentul în care două fetițe au fost rănite pe trecerea de pietoni a avut loc în Sectorul 1 al Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...