Ministrul Afacerilor Externe, mesaj cu lacrimi în ochi. Bogdan Aurescu, după vaccinare: “Am suferit enorm pentru că nu am putut să o îmbrăţişez pe mama”

Cristian Cojocaru, Anca Manolica / 20.01.2021, 14:37
Ministrul Afacerilor Externe, mesaj cu lacrimi în ochi. Bogdan Aurescu, după vaccinare: “Am suferit enorm pentru că nu am putut să o îmbrăţişez pe mama”

Alături de ceilalți membri ai Guvernului, Bogdan Aurescu, actualul ministru al Afacerilor Externe s-a vaccinat împotriva coronavirus, iar cu lacrimi în ochi, acesta nu a ezitat să vorbească despre mama sa, pe care a pierdut-o acum o lună.

Bogdan Aurescu a transmis un mesaj cu lacrimi în ochi

Bogdan Aurescu a povestit în fața tuturor faptul că mama s-a a încetat din viață luna trecută, fiind mândru totodată despre lucrurile pe care le-a învățat de la aceasta. Femeia l-a învățat că vaccinurile sunt foarte benefice, punând la dispoziție acestuia toate cărtile de medicină pe care le-a folosit în cariera sa medicală.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID, ci din cauza altei afecțiuni. În toată viața ei profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut s-o îmbrățișez și s-o sărut”, a mărturisit Bogdan Aurescu.

Sfatul ministrului către populație este de a se vaccina, motivând că prin acest mic sacrificiu cei dragi mai pot fi în preajmă și își mai pot arăta afecțiunea față de familie și cei dragi. Un alt motiv invocat este faptul că acest vaccin nu ar mai reprezenta o piedică atunci când dorim să trecem granița.

România pe cea de-a șasea poziție la nivelul UE
România pe cea de-a șasea poziție la nivelul UE

România se află printre primele locuri

Campania de vaccinare în România pare să aibă un foarte mare succes. Potrivit statisticilor, România se află pe locul 18 la nivel mondial, în top fiind luate în considerare inclusiv țările membre ale UE. La nivelul blocului comunitar, ne clasăm pe cel de-al șaselea loc din punct de vedere al vaccinării împotriva Covid-19.

Aceste date au fost preluate până în data de 17 ianuarie, cele peste 30.000 de vaccinuri efectuate în ziua de luni neparticipând la clasament. Pe prima poziție a topului se află Statele Unite ale Americii cu un total de 14,3 milioane de vaccinuri efectuate. Pe cel de-al doilea loc se află China cu aproximativ 10 milioane de persoane vaccinate, urmată de către Marea Britanie care însumează 4,3 milioane de persoane care s-au imunizat împotriva virusului.

La nivelul țărilor din UE, pe primul loc se află Italia cu 1,1 milioane de persoane care s-au vaccinat. A doua poziție este ocupată de către Germania cu peste un milion de doze administrate, urmată de Spania cu 796.000 de persoane vaccinate, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România pe cea de-a șasea poziție cu un număr de 205,060 de oameni vaccinați până în data de 17 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI