Ministerul Sănătății s-a sesizat din cauza unei reclame cu Delia. Ce i-a deranjat pe oficiali

Ioana Bucur 04.01.2021, 16:07
Ministerul Sănătății s-a sesizat din cauza unei reclame cu Delia. Ce i-a deranjat pe oficiali

Scandalul programului de Revelion TVR nu este singurul ce a atras atenția autorităților în ultimele zile. O reclamă cu Delia a dus la autosesizarea Ministerului Sănătății. Ce au transmis autoritățile despre scenele „deranjante” pe care le consideră un pericol pentru siguranța românilor.

O reclamă cu Delia a intrat în vizorul Ministerului Sănătății. Autoritățile au solicitat acțiuni ferme din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA)

Primele zile ale anului 2021 au început sub semnul controverselor. În afara scandalului uriaș iscat pe seama programului de Revelion TVR, autoritățile au luat în vizor și o reclamă cu Delia. Artista a fost protagonista unui clip video al centrului „OK Medical”, în care susține un concert în fața unui grup de tineri, într-un club.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat luni, 4 ianuarie 2021, solicitând Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să analizeze și să ia măsuri „în conformitate cu prevederile legislative” pentru a sancționa cele două programe pentru că ar promova nerespectarea măsurilor și restricțiilor impuse de autorități în încercarea de a opri răspândirea virusului în rândul populației.

De ce a fost criticată reclama cu Delia

„Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare «OK Medical» care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR”, a fost anunțul reprezentanților Ministerului Sănătății.

Reclama în care apare Delia a stârnit nemulțumirea Ministerului Sănătății
Reclama în care apare Delia a stârnit nemulțumirea Ministerului Sănătății

Programul de Revelion TVR a intrat și el în atenția Ministerului Sănătății

În plus, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat, în același comunicat de presă, că dezaprobă producția promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noapte de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021 și care, prin discurs, mimică și mesajul transmis, ar fi instigat la nesupunere din partea publicului față de măsurile de protecție și restricțiile impuse de autorități. Ministerul Sănătății a solicitat „păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției SARS Cov-2”.

Delia suferă de o boală rară. Mărturisirile îngrijorătoare ale artistei

Delia Matache și-a luat prin surprindere fanii din mediul online cu o dezvăluire la care nu s-ar fi așteptat nimeni. Se pare că îndrăgita artistă suferă de o boală rară, cunoscută ca „sindromul sensibilității selective la sunete” sau, în termeni medicali, „misofonie”. Vedeta Antena 1 a postat, recent, pe una dintre paginile sale de social media câteva detalii despre misterioasa afecțiune, confirmând, în același timp, că se confruntă cu acestă problemă.

Delia Matache suferă de o boală rară, care, în stadii mai avansate, provoacă o serie de manifestări, unele chiar violente, precum sentimentele de ură, furie, panică, frică, disconfort emoțional, dorință accentuată de a opri sunetul declanșator sau chiar persoana care produce zgomotul deranjant, prin orice mijloc și, în cazurile cele mai grave, gânduri suicidale. Mai multe detalii despre acest subiect, puteți citi aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...