Mesajul lui Navalnîi pentru Putin. Ce a spus disidentul din spatele gratiilor despre războiul dus de Kremlin

Beatrice Dumitru 24.05.2022, 12:55
Mesajul lui Navalnîi pentru Putin. Ce a spus disidentul din spatele gratiilor despre războiul dus de Kremlin

Justiția rusă a menținut pedeapsa de nouă ani de închisoare în „regim sever” pentru principalul opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi. „Verdictul tribunalului Lefortovo din 22 martie rămâne neschimbat”, a spus un judecător al Curții de Apel. În timpul procesului, Aleksei Navalnîi l-a atact dur pe liderul de la Kremlin.

Aleksei Navalnîi, atac la Vladimir Putin

Aleksei Navalnîi, de departe cel mai proeminent lider al opoziției din Rusia, a făcut apel împotriva unei pedepse de nouă ani de închisoare pronunțată în martie pentru fraudă și sfidare a instanței. El a neagat toate acuzațiile și a afirmat că acestea au fost fabricate pentru a-i contracara ambițiile politice.

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, aflat într-o colonie penală de maximă securitate aflată la 100 de kilometri de Moscova, l-a atacat pe președintele Vladimir Putin, despre care a spus că este un nebun care a început un „război în Ucraina bazat pe minciuni”.

Mesajul lui Navalnîi pentru Putin. Ce a spus disidentul din spatele gratiilor despre războiul dus de Kremlin
Aleksei Navalnîi este cel mai important opozant al lui Vladimir Putin.

Acesta este un război stupid pe care Putin l-a început. Acest război a fost construit pe minciuni”, a spus Aleksei Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, în fața judecătorilor Curții de Apel din Moscova, printr-o video conferință, notează Reuters.

„Un nebun și-a băgat ghearele în Ucraina”

Întrerupt în mod repetat de judecător, Navalnîi a considerat „faptele” acuzării drept „minciuni” și le-a comparat cu cele folosite de Vladimir Putin, liderul suprem al Rusiei din ultima zi a anului 1999, pentru a începe invazia din Ucraina, pe 24 februarie.

Ce vrei să obții? Vrei control pe termen scurt, să lupți cu generațiile viitoare, să lupți pentru viitorul Rusiei? Veți suferi cu toții o înfrângere istorică” a afirmat Aleksei Navalnîi în instanță.

Atacul lui Aleksei Navalnîi a mers mai departe acuzând că Rusia lui Putin este condusă de hoți și criminali care au devenit dușmani ai poporului rus.

„Un nebun și-a băgat ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea acest hoț nebun, capabil să comită o baie de sânge în centrul Europei în secolul 21”, a spus Navalnîi despre Vladimir Putin.

Vladimir Putin spune că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară pentru demilitarizarea și „denazificarea” țării și pentru că Statele Unite foloseau Kievul pentru a amenința Rusia prin extinderea NATO. Însă Ucraina și aliații săi occidentali resping aceste pretexte fără temei folosite pentru a invada o țară suverană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...