Mesaje de Sfânta Ana 2023. Cele mai frumoase urări și SMS-uri pentru cei dragi

Emanuela Pană 09.09.2023, 07:30
Mesaje de Sfânta Ana 2023. Cele mai frumoase urări și SMS-uri pentru cei dragi

În fiecare an, pe data de 9 septembrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria. Să pregătim felicitări, urări și mesaje de Sfânta Ana 2023 pentru toate doamnele și domnișoarele care poartă acest nume frumos și plin de semnificație.  

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2023? 

Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria, este celebrată în fiecare an pe data de 9 septembrie, la o zi după Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. În aceeași zi este prăznuit și soțul ei, Ioachim.  

Ziua de Sfânta Ana 2023 este una dintre cele mai importante și mai frumoase sărbători ale toamnei, fiind dedicată celei care este ocrotitoarea copiilor și a tuturor mamelor și femeilor.  

Ana, împrumutat din Vechiul Testament unde era scris ”Hannah”, este un nume istoric și biblic și înseamnă ”harul” sau ”darul lui Dumnezeu” către oameni. Acest nume a fost purtat de femei evlavioase din Biblie, de regine și de numeroase femei de viță nobilă. 

În cultura populară, Ana este numele unor fecioare curate, dar și al unor zâne. Acest nume reprezintă puritatea, cinstea și simplitatea. Pe 9 septembrie, de Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria, un număr impresionant de femei din țara noastră își sărbătoresc onomastica. 

Numele celebrate astăzi sunt: Ana, Aneta, Anca, Ancuța, Mariana, Ana-Maria, Anișoara, Anica, Anita Anuța și Ani.  

Citește și: Tradiții și superstiții de Sfânta Ana. Ce nu este bine să faci sub nicio formă pe 9 septembrie?

Mesaje de Sfânta Ana 2023 pentru mame și bunici 

Cu ocazia acestei sărbători am pregătit o serie de texte, urări și mesaje de Sfânta Ana 2023, pe care le poți trimite apropiaților. Alege unul acum și fă pe cineva fericit! 

Mesaje de Sfanta Ana 2023
Mesaje de Sfanta Ana 2023
  • La mulți ani, iubita mea mamă! Vreau să știi că nu sunt nimic fără tine, dar pot fi totul cu tine alături. Te iubesc și îți doresc zile senine tot restul vieții tale! 
  • Fie ca ziua aceasta de sărbătoare să îți aducă un zâmbet și o bucurie în suflet. Ne este foarte dor de tine, mamă! Ești cea mai frumoasă și duioasă mamă din lume și te iubim cel mai mult! La mulți ani, cu dor, cu sănătate și cu urări de bine! 
  • Doar o super-mamă poate face tot ce faci tu și să arate uimitor în fiecare zi! La mulți ani de ziua onomastică, draga mea mamă! De Sfânta Ana îți doresc să fii iubită și ocrotită toată viața! 
  • Mă simt atât de norocoasă că am cea mai bună mamă din lume. Felicitări de ziua ta, de Sfânta Ana! Pe cât de frumos și melodios este numele tău, pe atât de mult îți doresc o viață senină și liniștită! 
  • La mulți ani, scumpa mea bunică! Aș vrea să petrecem mai mult timp împreună, pentru că îmi place să te am lângă mine. De ziua ta de nume, îți trimit cele mai calde gânduri și toată dragostea mea! 
  • Draga mea mămică, nu există altă persoană care să-ți ia locul în inima mea! Felicitări pentru tot ce ai făcut, felicitări pentru familia pe care ai unit-o și pentru copiii pe care i-ai crescut! La mulți ani de Sfânta Ana! 
  • Astăzi nu voi fi alături să sărbătoresc cu tine, bunica mea, dar ești mereu în inima mea. De ziua ta de nume, vreau să spun din nou cât de mult apreciez tot ceea ce faci și ai făcut pentru mine. Te iubesc! 
  • Bunicuța mea, mulțumesc pentru tot sprijinul tău și pentru lecțiile de viață valoroase pe care mi le-ai dat. Te iubesc din toată inima mea! La mulți ani, dragă bunică Ana! Să ai o zi de sărbătoare cum n-ai avut niciodată! 
  • Știu că ești un om împlinit și fericit, știu că te-ai mulțumit cu puțin și că ai tot ce ți-ai dorit, dar noi îți mai urăm sănătate și dragoste multă din partea copiilor și nepoților. La mulți ani de Sfânta Ana! 
  • De Sfânta Ana, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani, iubita mea bunică! 

Mesaje de Sfânta Ana 2023 pentru fiice și nepoate 

  • Draga mea fetiță, te privesc cu mirare cum crești, cât ești de mare și cât de fericită sunt în fiecare zi cu tine. Mama îți urează tot ce este mai bun pe lume, mult noroc și multă sănătate! La mulți ani, draga noastră Ana! 
  • Ești înflorirea veșnică din grădină minunată în care crește doar dragostea și frumusețea! La mulți ani de Sfânta Ana, scumpa mea fiică! 
  • Diamantele sunt rare, dar fiicele ca tine sunt și mai rare. Florile sunt minunate, dar tu ești floarea mea cea mai minunată. La mulți ani! Te iubește mami! 
  • Rugăciunile mele la Sfânta Ana mi-au adus o nepoată minunată, înțelegătoare și iubitoare. La mulți ani, copil drag și scump! 
  • Prin puterea lui Dumnezeu, de ziua ta mă rog să primești doar sănătate, succes și fericire pentru tot restul vieții. Să ai cea mai fericită zi de nume, nepoțica mea dragă! 
  • Azi, de ziua ta, sunt mândru de tine mai mult ca niciodată! Tu ești cel mai frumos dar pe care l-am primit eu și mama ta! Fii mereu fericită, fii iubită, sănătoasă și bucuroasă, draga noastră fetiță! 
  • La mulți ani! Singura mea dorință către Dumnezeu în acest moment este ca El să te binecuvânteze cu mai multe zile speciale, pline de fericire, putere și curaj pentru a depăși toate provocările care îți ies în cale. Te iubește buni! 
  • Se spune că fiecare fiică repetă într-un fel soarta mamei sale. Îți doresc să iei din viața mea doar cele mai fericite, mai strălucitoare și mai frumoase momente! La mulți ani, dragă Ana! 
  • Pentru mine ești cel mai de preț dar din lume, cea mai frumoasă bijuterie pe care o păstrez în suflet! Să fii mereu ocrotită de dragostea mea! La mulți ani, scumpa mea fetiță! 
  • Noi, mama și tata, îți dorim o zi plină de fericire! În orice moment, să știi că suntem alături de tine, să te susținem cu dragoste și căldură! La mulți ani, draga noastră Ana! 

Vezi și: Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Ana? Așa vei fi ocrotit de necazuri

Mesaje de Sfânta Ana 2023 pentru prieteni și cunoștințe 

  • La mulţi ani, Ana! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă. 
  • Felicitări, drag mea Ana cu ocazia acestei zile. Îţi urez să fii mereu sănătoasă şi plină de voie bună. La mulţi ani! 
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! 
  • În aceasta zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfânta Ana, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău! 
  • Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani! 
  • Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani! 
  • Anişoară, Anişoară, eu la tine vin diseară, să-ţi urez ”La mulţi ani” şi o căruţă de bani! 
  • Ne gândim cu toţii la tine şi pentru că astăzi este o zi specială îţi urăm un sincer ”La mulţi ani”! 
  • Toate florile din lume pentru tine Ana! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucură de lumina soarelui. La mulți ani! 
  • Ana, azi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu așa blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău. Ești o prietenă de nădejde și un adevărat om. La mulți ani din tot sufletul! 
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...