Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Ana. Așa vei fi ocrotit de necazuri

Badea Violeta 09.09.2022, 07:15
Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Ana. Așa vei fi ocrotit de necazuri

În fiecare an, a doua zi după Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, credincioșii o celebrează pe Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, și pe cel care i-a fost soț, Sfântul Ioachim. În calendarul creștin-ortodox, sărbătoarea este trecută la 9 septembrie. Află din rândurile de mai jos ce rugăciune este bine să rostești de sfânta Ana!

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Ana

Pe data de 9 septembrie, creștin-ortodocșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, cea care i-a dat viață Fecioarei Maria. De asemenea, aceștia îl pomenesc și pe soțul ei, pe Sfântul Ioachim.

Numele „Ana” este foarte întâlnit la noi în țară. El provine din limba evreiască şi înseamnă „Iahve (Dumnezeu) a avut milă“, sau „Iahve s-a îndurat“. De la „Ana” s-au format şi următoarele nume derivate: Aneta şi Anca. În plus, au apărut și numele compuse, precum: Mariana, Ana-Maria.

Se crede că rugăciunea Sfintei Ana este ajutătoare pentru toți credincioșii care își doresc să devină părinți. De asemenea, ea are capacitatea de a alunga necazurile. Persoanele cu credință pot rosti următoarele cuvinte pe dată de 9 septembrie. Iată ce rugăciune este bine să rostești de sfânta Ana.

„Într-un moment de durere, Sfântă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranța că mă vei ajuta și cu inima plină de venerație. Tu ești o făptură preaiubită de credincioși, și mai ales de femei, pentru că, datorită sfințeniei vieții tale, ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile și Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere și de venerație pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfântă Ana, să binevoiești a mă primi în grupul celor pe care-i ocrotești în mod deosebit. Ia-mă sub puternica ta pază și dobândește-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrânețe, să am copii și să mă aperi de necazul nerodirii.

Ajută-mă să mă bucur de acele virtuți cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greșelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată  față de Iisus și de Maria și să pot fi de folos semenilor necăjiți din preajma mea.

Vreau să pot dărui și eu săracilor așa cum ai făcut tu și blândul Ioachim, soțul tău. Ferește-mă în viață Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească și sufletească și să fii  lângă mine în clipele de boală, de necaz se de primejdie, până la sfârșitul vieții mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta. Amin!”

Citește și Ce este bine să ai neapărat în casă de Sfânta Maria Mică. Așa îți vei feri căminul de necazuri și spiritele rele!

Ce rugăciune este bine să rostești de sfânta Ana
Ce rugăciune este bine să rostești de sfânta Ana

Cine a fost Ana

Mama Fecioarei Maria, Ana, a fost căsătorită cu Ioachim din Galileia. Cei doi soți au fost extrem de credincioși și și-au dorit din tot sufletul să devină părinți.

De altfel, Evanghelia precizează că bărbatul a îndurat multe pentru că nu avea un moștenitor, însă el nu și-a pierdut speranța și a continuat să se roage.

„Mă voi retrage în pustiu şi voi sta şi nu voi mânca nimic, ci numai mă voi ruga şi voi plânge, până când Dumnezeu va da roada pântecelui soţiei mele”.

În final, prin rânduiala lui Dumnezeu, Ioachim și Ana au devenit părinți la bătrânețe. Cei doi au fost extrem de bucuroși atunci când a venit pe lume micuța lor, Fecioara Maria.

Conform unor scrieri bisericești, Ioachim și Ana ar fi încredințat-o pe copilă la Templu, drept ofrandă neprihănită. Ulterior, Ioachim a murit la vârsta de 80 de ani, în timp ce soția sa a decedat după doi ani de la moartea partenerului său. Femeia avea vârsta de 69 de ani și și-a petrecut ultimii ani din viață la Ierusalim, aproape de Fecioara Maria.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...