SPECIAL

Maria Tănase, filmul în care Lavinia Șandru joacă rolul principal, din 26 august, în cinematografe. Imagini de la premieră- UPDATE

Ana Anitoiu 26.08.2022, 20:11

„Maria Tănase”, filmul biografic dedicat cântăreței pe care Nicolae Iorga a supranumit-o „Pasărea măiastră”, va rula în cinematografe, începând de vineri, 26 august. Lavinia Șandru, care prezintă emisiunea Impact LIVE, joacă rolul principal în acest lungmetraj regizat de Mihai Constantinescu.

Lavinia Șandru, despre rolul principal în filmul dedicat Mariei Tănase

Lavinia Șandru a spus că nu i-a venit să creadă când i s-a propus să o interpreteze pe Maria Tănase într-un film despre viața cântăreței. Prezentatoarea emisiunii Impact LIVE a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre această experiență.

„Nu mi-a venit să cred că mi s-a propus mie s-o joc pe marea noastră Maria Tănase, într-un film artistic despre viața ei, știind câte actrițe și-au dorit și au visat acest rol. Dincolo de personalitatea ei artistică unică, de prezența ei scenică extraordinară, de replicile ei spirituale, de cunoașterea până în cel mai mic amănunt a folclorului din diferite zone ale țării, ea a fost întâi de toate un mare om.

A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii. Așa a fost Maria Tănase și așa încearcă filmul să ne-o prezinte. În ceea ce privește colegii de platou, regizorul și mai ales producătorul filmului, pot spune că sunt niște oameni cu care cred ca orice actor și-a dori să se întâlnească cel puțin o dată în viață.”, ne-a declarat Lavinia Șandru.

Maria Tănase, filmul în care Lavinia Șandru joacă rolul principal, din 26 august, în cinematografe. Imagini de la premieră- UPDATE

 

 

Filmul „Maria Tănase”, cu Lavinia Șandru în rolul principal, în cinematografe

Filmex Film Romania va prezenta în premieră, pe 26 august, cea mai recentă producție – un film biografic dedicat Mariei Tănase, regizat de Mihai Constantinescu, cu scenariul semnat de Titi Popescu, Ioan Cărmăzan și Denis Dinulescu.

În afară de Lavinia Șandru, care joacă rolul principal, din distribuție mai fac parte actori precum: Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare și Gabriel Spahiu. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii este coproducător.

Premiera de gală a filmului „Maria Tănase”, la care va participa echipa de realizatori, va avea loc pe 26 august, la ora 19:00, la Hollywood Multiplex – Mall Vitan. Din aceeași zi, filmul va putea fi văzut la cinematografele din rețeaua Happy Cinema, în București, Bacău, Bistrița și Botoșani; precum și în sălile Romaniafilm din București – Miorița, Cluj – Florin Piersic, Târgu Jiu, Craiova, Piatra Neamț – Mon Amour, și Sibiu – Arta.

Maria Tănase, una dintre cele mai mari interprete din România

Născută pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din București, în familia unui florar, Maria Tănase a fost una dintre cele mai mari interprete din România. A avut un repertoriu extrem de vast ce a cuprins cântece din toate regiunile țării și din toate categoriile: orații de nuntă, doine, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, dar și bocete.

Artista a cântat în opereta „Mascota”, de Edmond Audran (1944), și a avut rolul principal din comedia muzicală „Sfinxul de la Hollywood”, de Ralph Benatzky (1946). A jucat pe scena Teatrului Municipal în spectacolele „Cadavrul viu” de Lev Tolstoi (1945) și în „Horia”, de Mihail Davidoglu (1956).

De asemenea, Maria Tănase a cântat în filmele „Se aprind făcliile” (1939), „România” (1947), „Ciulinii Bărăganului” (1958) și în scurt-metrajul muzical „Mic album muzical”. În 1955, interpreta a fost distinsă cu Premiul de Stat, iar în anul 1957 a primit titlul de Artist emerit.

Maria Tănase a cântat și a iubit cu patimă. Prima dată, s-a îndrăgostit pe vremea când avea vârsta de 15 ani. S-a măritat târziu, în 1950, cu juristul Clery Sachelarie. Însă, marea ei dragoste a fost Alfred de Chastelain, om de afaceri britanico-canadian, soldat și agent secret, care s-a remarcat pentru acțiunile sale din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Printre bărbații pe care i-a iubit interpreta s-a numărat, însă, și marele sculptor Constantin Brâncuși.

Cântăreața Maria Tănase s-a stins la vârsta de doar 49 de ani, la data de 22 iunie 1963, la Spitalul Fundeni din București, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă, la plămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...