Mama Dianei Șoșoacă, o femeie celebră în România. Abia acum s-a aflat adevărul despre avocata din Iaşi

Ioana Bucur / 18.02.2021, 15:05
Mama Dianei Șoșoacă, o femeie celebră în România. Abia acum s-a aflat adevărul despre avocata din Iaşi

Mama Dianei Șoșoacă este o femeie celebră în România. Abia acum s-a aflat adevărul despre avocata din Iași, devenită, parcă peste noapte, una dintre cele mai controversate personaje de pe scena politică de la noi din țară. Ce spune despre ea cea care i-a dat viață și a crescut-o.

Mama Dianei Șoșoacă, o femeie celebră în România

Alegerile parlamentare de la sfârșitul anului 2020 au adus un nou jucător puternic în politica românească. La scurt timp după anunțarea rezultatelor ce arătau că un nou partid, de care puțini auziseră în România dar care a fost sprijinit și votat masiv de alegătorii din diaspora, Diana Șoșoacă pășea în lumina reflectoarelor. În doar câteva luni de la intrarea în Parlament, declarațiile controversate au ținut-o constant în atenția oamenilor, iar excluderea ei din AUR a transformat-o într-una dintre cele mai cunoscute femei din țară. Puțini știu, însă, că mama Dianei Șoșoacă este și ea o femeie celebră în România.

Mama Dianei Șoșoacă, Alice Florescu-Bleotu, este medic primar pe obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai apreciați specialiști din domeniul său. Într-un interviu cu Marina Almășan, o prietenă apropiată a sa, mama Dianei Șoșoacă a făcut dezvăluiri emoționante despre viața sa și a fiicei sale. Mama Dianei Șoșoacă a fost căsătorită de două ori, fiecare soț dăruindu-i câte un copil. Acum, susține că îi este mai bine singură, după ce ambii foști parteneri au plictisit-o cu „reacțiile lor confuze din sfera resentimentului uman numit gelozie”.

„Draga mea, ei nu m-au dezamăgit. Ei doar m-au „plictisit” cu reacţiile lor confuze din sfera resentimentului uman numit „gelozie”. Nici n-aş fi ales să concep două noi vieţi (cei doi copii ai noştri), cu oricine. Sunt bărbaţi frumoşi, inteligenţi, educaţi, dar… care lângă mine, şi-au pierdut „uzul raţiunii”. Nimic mai mult! Gândeşte-te că profesia mea, obstetrică- ginecologie, m-a chemat la datorie şi responsabilitate zi şi noapte”, a explicat ea.

Cine este mama Dianei Șoșoacă
Mama Dianei Șoșoacă. Foto: Femeide10.ro

Ce spune despre fiica ei

În interviul din 2017, mama Dianei Șoșoacă dezvăluia că fiica sa îi seamănă în unele privințe, însă o depășește la foarte multe capitole.

„Diana îmi seamănă. In anumite privinţe, mă depăşeşte. Ştii tu proverbul: „Capra sare masa, iada sare casa!”. In sensul pozitiv al afirmaţiei, desigur! Apreciez curajul ei de a spune lucrurilor pe nume, deşi trăim într-o societate mai mult ipocrită. Este extrem de responsabilă, iar profesional performează prin elocinţă, elocvenţă și demnitate. Vezi tu, pare că mă laud, dar toți cei care o cunosc pot afirma acest lucru”, a spus Alice Florescu-Bleotu, pentru Femeide1o.ro.

Diana Șoșoacă, membru PSD?

După ce a fost exclusă cu scandal din AUR, Diana Șoșoacă pare că își pregătește viitorul politic. Senatorul a vorbit despre o posibilă intrare în PSD, după apariția mai multor zvonuri ce dezvăluiau faptul că ar fi în plin proces de negocieri cu formațiunea social-democrații.

„De ce credeți că sunt de stânga? Am spus-o și o repet: respect oamenii de bună credință din toate partidele și le-am mulțumit tuturor celor din toate partidele care m-au ajutat anul trecut și pe mine și pe juriști să recuperăm drepturile și libertățile cetățenești. Însă nu mă pot duce cu niciun partid, la acest moment, împotriva căruia eu am luptat. Singura modalitate ca aceste partide să ia oameni ca mine care nu pot fi șantajați este să-și facă curat în propria ogradă. Pentru că, vă spun, au foarte mulți specialiști, de foarte bună credință. Eu nu am acuzat decât persoanele care efectiv au încălcat legea și care și-au bătut joc de români și de România”, a spus Diana Șoșoacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI