Majorare pensii 2022. Informația care vizează milioane de români. Fostul ministru a hotărât să spună adevărul

Badea Violeta 16.03.2022, 07:44
Majorare pensii 2022. Informația care vizează milioane de români. Fostul ministru a hotărât să spună adevărul

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a anunțat, recent, pe români că ar putea beneficia de o nouă creștere a pensiilor din toamna acestui an, însă Violeta Alexandru vine cu o dezvăluire care-i va înfuria pe oameni. Iată declarația incredibilă care aruncă totul în aer. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta!

Violeta Alexandru, dezvăluire șocantă despre pensiile din România

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a dezvăluit că actualul Guvern ar fi putut să crească pensiile cu un procent de 15% încă de la începutul acestui an, dar majorarea s-a făcut cu doar 10%.

„În 2020 Guvernul a mărit cu 14 la sută pensiile, in timp ce acest Guvern a mărit pensiile cu 10 la sută. Un Guvern in plină pandemie a găsit resurse ca să crească pensiile, astfel încât să acopere rata inflatiei şi să permită oamenilor să plătească toate cele necesare, iar după pandemie s-a mărit cu 10 la sută.

Părerea mea este că în procentul din PNRR se puteau creste pensiile cu mai mult decât a făcut-o actualul Guvern, adica undeva la 15 la sută. Ar trebui să facă o mărire substanţială.

In PNRR procentul permitea o crestere mai mare. PSD, care a promis 40 la sută, puteau să crească mai mult, însă nu au făcut acest lucru”, a spus fostul ministru al Muncii, la România TV.

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Cea mai săracă categorie de pensionari

Violeta Alexandru a vorbit și despre problemele cu care se confruntă românii care au muncit la Cooperativa Agricolă de Producție (CAP).

„O posibilă variantă pentru a găsi o rezolvare și la problema câtorva mii de persoane în vârstă și foarte în vârstă care au lucrat la CAP dar care nu au niciun venit. Aceștia nu aveau contracte de muncă așa cum aveau, de exemplu, cei din IASuri.

Evidența muncii lor se ținea și în ore (nu întodeauna în cel mai fidel mod pentru că se puteau transfera normele de la o persoană la alta) și erau remunerați cu bani și cu produse. Așa funcționau lucrurile, nimeni nu știa ce vremuri vin.

Așa cum erau evidențele, mai grav mi se pare că nu s-au păstrat cu grijă documentele la momentul desființării CAP-urilor. Deși nu este mult text scris în această propunere, proiectul are în spate o perioadă de documentare, inclusiv pe teren și o dorință de a veni cu o soluție pentru acești bătrâni.

Nu o fi perfectă, posibil – găsim împreună cea mai bună soluție. Nu pot să ignor mesajele oamenilor. Unele au o rezolvare ușoară, pentru altele nu este, poate, posibil sau se conturează mai greu. Dacă aș putea da timpul înapoi și să am și posibilitatea de a mă ocupa de preluarea documentelor de muncă ale oamenilor, m-aș implica mai mult”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa oficială de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe