Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru au înjurat și jignit mai mulți jurnaliști. S-a întâmplat după o emisiune la TVR

Andra Daoud 14.08.2022, 12:13
Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru au înjurat și jignit mai mulți jurnaliști. S-a întâmplat după o emisiune la TVR

Mădălin Hodor și Mihai Demetriade de la CNSAS și scriitorul Florin Iaru ar fi înjurat și jignit mai mulți jurnaliști. Sunt acuzațiile lansate de jurnalista Andreea Pavel, care susține că, după o emisiune difuzată la TVR și care a avut ca subiect fosta Securitate, ea și alți colegi jurnaliști au primit jigniri din partea celor trei menționați.

Mai mulți jurnaliști ar fi fost înjurați și jigniți

Jurnalista Andreea Pavel a publicat un material în care a vorbit despre o emisiune difuzată de TVR, în cadrul căreia au fost prezentate mai multe declarații ale unor femei care au făcut parte din fosta Securitate. La scurt timp după publicarea articolului, în care ziarista a criticat Televiziunea Română că nu a prezentat informații despre crimele Securității, CNA s-a autosesizat.

Forul a cerut un raport de monitorizare a emisiunii și a sesizat și CNSAS. Jurnalista spune că Televiziunea Română nu a răspuns la solicitările trimise, nu a formulat un punct de vedere și nici nu a venit cu un drept la replică. În schimb, susține Andreea Pavel, ea și alți colegi de-ai săi ar fi fost injurați și jigniți de doi angajați ai CNSAS și de scriitorul Florin Iaru.

„Eu și colegii am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, angajați CNSAS, și scriitorul Florin Iaru. Niciunul nu a explicat însă unde am greșit în articol sau ce informație a fost prezentată incorect. Cea mai recentă reacție a fost a lui Florin Iaru, în 12 august, la trei săptămâni de la articolul despre emisiune”, scrie Andreea Pavel.

„Mădălin Hodor indică eronat și modul în care CNA a reacționat după articolul meu, spunând că ‘emisiunea a fost, la presiunea mediatică, reclamată la CNA’, când, de fapt, CNA s-a autosesizat, conform declarației lui Valentin Jucan.”, mai scrie jurnalista.

Madalin Hodor, Mihai Demetriade si Florin Iaru au injurat si jignit mai multi jurnalisti. S-a intamplat dupa o emisiune la TVR
Jurnalista Andreea Pavel

„A concluzionat că sunt prea tânără și nu citesc suficient”

Ulterior, Mihai Demetriade a scris într-o postare pe Facebook că emisiunea este „bună chiar dacă are nuanțe și diferențe” și a catalogat materialul semnat de Andreea Pavel „un derapaj critic” și o „înfierare proletară”, după cum arată însăși jurnalista.

În materialul de opinie pe care l-a publicat, jurnalista indică și reacția scriitorului Florin Iaru. Potrivit ei, acesta „nu a indicat, concret, eventuale erori din articol, dar a concluzionat că sunt prea tânără și nu citesc suficient”.

„În concluzie, problema mare cu această emisiune este că a prezentat unilateral punctul de vedere al Securității, fără ca el să fie demontat de o voce critică, ceea ce a transformat emisiunea într-o manipulare grosolană. A lipsit din emisiune ingredientul principal: tocmai părerea istoricilor care să spună și să explice, după ce angajatele TVR au prezentat Securitatea în culori calde, care este adevărul despre această instituție a terorii din România”, a mai transmis jurnalista.

 

Urmăriți Impact.ro și pe