Lupta pentru putere agită spiritele în coaliție. Scandal între PNL și PSD pe rotația premierilor

Mihnea Tălău 08.08.2022, 13:42
Lupta pentru putere agită spiritele în coaliție. Scandal între PNL și PSD pe rotația premierilor

Liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a cerut să nu se mai facă rotația premierilor, lucru care a inflamat spiritele în coaliția de guvernare. Între liberali și social democrați există un protocol privind schimbarea actualului premier Nicolae Ciucă cu Marcel Ciolacu, în anul 2023.

Noi tensiuni în coaliție

Declarația lui Muraru, considerat ca fiind un apropiat a lui Ciucă, a agitat apele și așa tulburi ale coaliției.

”A schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea granițelor României nu cred că fi un semnal bun”, a afirmat Alexandru Muraru.

El consideră că PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare a PNL-ului, pentru a nu se declanșa o luptă de putere la vârful PSD.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a încercat să „dreagă busuiocul” afirmă că rotativa guvernamentală va fi respectată și nu se pune altfel problema.

Sondaj intentie de vot PNL PSD AUR

Reacția PSD la adresa PNL nu este una tocmai măgulitoare

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a reacționat, afirmând că declarațiile lui Muraru nu reprezintă decât o fumigenă care să îl scape pe liderul PNL de problemele avute în plan local.

„La Iași, președintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situație grea, cazurile penalilor Chirică și Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieșenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică și nici Alexe, că doar sunt pe funcții alese sub sigla PNL.
În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la București. Brusc îl preocupă soarta guvernării incepând cu primăvara anului viitor.
Îi propun dlui. președinte al filialei PNL Iași să fie mai degrabă îngrijorat de știrile care spun că energia electrică s-a vândut cu 2.660 lei/Mwh.
Scumpirea majoră a prețului la gaze și energie este principala cauză de creștere a inflației care erodează veniturile tuturor românilor. Aici așteaptă cetățenii soluții, iar PSD a venit cu propunerea concretă a reglementării prețurilor pentru că este evident că actuala schemă de plafonare nu poate tempera creșterea prețurilor.
Haideți să ne concentrăm pe soluții și nu pe scenarii. PSD a intrat la guvernare pentru a susține cetățenii și economia în aceste momente dificile, nu pentru jocuri și declarații politicianiste”, a scris Radu oprea pe pagina sa de Facebook.
Rotația premierilor, a fost stabilită prin protocol la nivelul coaliției și prevede ca în anul 2023 să fie desemnat desemnat un prim-ministru de la PSD, care il va înlocui pe actualul premier, al PNL.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...