Lucruri uluitoare despre reginele României, neștiute mult timp de poporul român

Stan Filon 01.12.2020, 20:04
Lucruri uluitoare despre reginele României, neștiute mult timp de poporul român

Lucruri uluitoare despre reginele României. Toate reginele României au fost figuri importante pentru istoria țării noastre. Niciun nu a fost o regină care să acționeze în limitele protocolului și nu s-au sfiit niciodată să-și suflece mânecile elegante și să treacă la treabă, dacă situația a impus-o.

Lucruri uluitoare și neștiute despre reginele României

Reginele României au fost pline de feminitate, generozitate, au fost distinse, elegante și rafinate. Chiar dacă fiecare dintre ele a avut parte de provocări și drame care le-au marcat viața, acestea nu au uitat niciodată să zâmbească și să facă ceea ce a fost mai bine pentru poporul român.

Regina Elisabeta a României, soția lui Carol I, a fost o ființă uimitoare, după cum au menționat toți cei care au cunoscut-o, inclusiv presa vremurilor. Elisabeta a României a fost una dintre cele mai elevate și mai cultivate femei de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar poeziile ei au primit o recunoaștere unanimă din partea criticilor literari și, sub pseudonimul Carmen Sylva (Cântul pădurii), regina a fost un adevărat ambasador pentru cultura română în spațiul de limbă germană.

Lucruri uluitoare și nestiute despre reginele Romaniei
Lucruri uluitoare și nestiute despre reginele Romaniei foto: Regina Elisabeta a României

Regina Elisabeta s-a implicat în difuzarea unei tiparnițe pentru nevăzători

Regina fost distinsă cu premiul Academiei Franceze pentru volumul ”Cugetările unei regine”. Pe cât de frumoasă și delicată era, Regina nu s-a dat în lături atunci când românii au avut nevoie de ea. Războiul de Independență a determinat-o să fie aproape de răniți și s-a implicat în construcția spitalelor de campanie din spatele frontului, iar mai târziu, susținută îndeaproape de regele Carol I, a pus bazele unui cartier destinat orbilor denumit Vatra Luminoasă din București. A fost un veritabil ambasador al României.

Puțini știu, dar Regina Elisabeta s-a implicat în difuzarea unei tiparnițe pentru nevăzători și a fost una dintre primele femei care a renunțat la părul lung. Mai multe valsuri îi poartă numele și s-a implicat activ sprijinirea egalitatății dintre sexe prin creațiile artistice.

Regina Maria a făcut reclamă la un parfum

Regina Maria este omul care a dat un chip României la Conferința de Pace de la Paris. Soția regelui Ferdinand al României, a fost unul dintre acei oameni providențiali pe care poporul i-a iubit fără rezerve. Englezoaică la origini, aceasta a știut să se facă plăcută de întreaga nație, iar faptele de curaj, de diplomație și de patriotism pe care această femeie le-a realizat pentru țara noastră stârnesc recunoștința tuturor. Nu a ezitat să viziteze tranșeele soldaților în Primul Război Mondial, și a îngrijit răniții din spitale. Pentru implicarea sa totală și pentru dragostea pe care a arătat-o poporului român, aceasta va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai iubite modele de feminitate din istoria noastră.

Regina Maria, nu a ezitat să se lase fotografiată urcând la bordul unui avion în costum de pilot, a folosit analgezic în timpul nașterii într-o vreme în care ideile despre emancipare pătrundea greu, călărea ca o amazoană și a făcut reclamă unui parfum – „Mon Boudoir’, produs de Casa Houbigant.

Regina-Mamă Elena, destin tragic

Regina-Mamă Elena și-a găsit la rândul său drumul către inimile românilor. Prințesă grecoaică, mamă a regelui Mihai, victimă a nefericitului mariaj cu regele Carol al II-lea, aceasta a fost una dintre cele mai discrete și mai elegante figuri ale începutul secolului XX.

Viața ei a fost o dramă nesfârșită, fiind nevoită să plece în exil de mai multe ori, și să stea departe de fiul ei. Cu toate acestea, nu a uitat să zâmbească și a continuat să fie un adevărat ambasador l României, chiar și aflată în afara granițelor țării.  A fost distinsă cu titlul de ”Drept între popoare” și mii de evrei deportați din timpul celui de-al Doilea Război Mondial îi datorează viața.

Regina-Mamă Elena avea o eleganță aparte, era o femeie înaltă, subțire, cu gropițe în obraji și zâmbet fermecător, iar fotografiile ne-o înfățișează mereu la modă și împodobită cu șiraguri de perle. A fost, cu toată ființa ei, un adevărat sprijin pentru fiul său, regele Mihai, un confident și un reper moral de la care acesta a învățat adevăratele valori și respectul pentru România și poporul român. Era o foarte bună dansatoare, avea un talent aparte pentru decorațiuni interioare, fuma foarte mult și își conducea singură automobilul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...