Lovitură importantă dată de Laurențiu Reghecampf. Nimeni nu se mai aștepta, dar el a reușit

Andra Daoud 29.07.2022, 08:13
Lovitură importantă dată de Laurențiu Reghecampf. Nimeni nu se mai aștepta, dar el a reușit

Laurențiu Reghecampf a bifat o victorie importantă, când nimeni nu se mai aștepta. Formația azeră Neftchi Baku, antrenată de Reghe, a întors soarta calificării și s-a impus în fața ciprioților de la Aris Limassol. După un scor de 0-2 în tur, Baku s-a impus cu 3-0 în cea de-a doua manșă și a reușit să se califice în turul 3 preliminar al Conference League.

Victorie importantă pentru Laurențiu Reghecampf

Laurențiu Reghecampf a bifat prima victorie importantă din postura de antrenor la echipa Neftchi Baku. Echipa pe care o antrenează a întors în mod miraculos scorul din tur cu Aris Limassol și a reușit calificarea în turul 3 preliminar al Conference League. Elevii lui Reghe au început partida agresiv și, după două cartonașe galbene, ghanezul Godway Donyoh a deschis scorul pentru Baku, în minutul 38.

Pentru formația antrenată de Reghe au mai marcat ulterior Eddy Silvestre (minutul 57) și Kenny Saief (minutul 62), stabilind scorul final de 3-0. Tehnicianul român în vârstă de 46 de ani a profitat pe final de eliminarea din tabăra ciprioților, iar rezultatul a rămas în favoarea azerilor. În turul următor, Baku o va întâlni, cel mai probabil, pe Rapid Viena. Austriecii au făcut egal în tur cu Lechia, pe teren propriu, și au câștigat cu 2-1 în manșa a doua.

La conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat, Reghe a spus că își dorește să câștige campionatul cu Baku și să aibă un parcurs cât mai bun în cupele europene. Formația azeră a debutat însă cu stângul cu Reghe pe bancă și a pierdut primul meci cu Aris Limassol, însă Reghe a reușit să-i motiveze pe jucători și au întors scorul în manșa a doua.

„Felicitări celor de la Aris, au câștigat cu 2-0, dar mai este un meci și sunt sigur că alături de fani și cu o altă atitudine vom da totul pentru a reveni. Trebuie să avem o altă atitudine, să luptăm mai mult și să facem sacrificii. Asta le voi spune jucătorilor în fiecare zi.

V-am spus încă de dinainte că nu va fi un meci ușor. Trebuie să așezăm lucrurile, de aceea am precizat că vom folosi acest rezultat negativ pentru a construi ceva puternic și pentru a vedea unde am greșit. Sunt aici, în fața voastră, și mereu îmi voi apăra jucătorii. Dacă vreți să dați vina pe cineva, dați vina pe mine, aveți acest drept.”, spunea Reghe la finalul meciului pierdut din tur.

Lovitura importanta data de Laurentiu Reghecampf. Nimeni nu se mai astepta, dar el a reusit
Reghe a semnat recent cu Neftchi Baku 

Reghecampf a ajuns la Neftchi Baku în urmă cu o lună

Tehnicianul român a încheiat colaborarea cu Universitatea Craiova în luna iunie, după ce antrenase aproximativ un an formația din Bănie. Conducerea echipei nu a fost mulțumită de rezultatele obținute de olteni în campionat, iar contractul lui Reghe a fost reziliat. La scurt timp după ce a plecat de la Craiova, Reghe a bătut palma cu clubul din Azerbaidjan.

Antrenorul român a semnat un contract pe doi ani și, potrivit informațiilor apărute în presă la vremea respectivă, azerii îi vor oferi un salariu de aproape jumătate de milion de euro pe sezon.

Clubul azer are un lot cotat la 8,5 milioane de euro și evoluează în preliminariile Conference League, iar printre obiectivele principale pe care le are Reghe din postura de antrenor este câștigarea campionatului.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe