Lovitură dură pentru turismul din Grecia. Un oraș important, închis pe timpul nopții

Ioana Bucur 12.08.2021, 09:07
Lovitură dură pentru turismul din Grecia. Un oraș important, închis pe timpul nopții

Planurile turișilor, date peste cap de anunțul autorităților elene. Un oraș important din Grecia va fi închis pe timpul nopții. Noile restricții au intrat în vigoare de miercuri, în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu tulpina indiană (Delta) a SARS-CoV-2.

Un alt oraș turistic important din Grecia va fi închis pe timpul nopții

Urmând modelul aplicat în Mykonos, Zakynthos și Chania, în orașul Heraklion de pe insula Creta vor fi impuse interdicții de circulație pe timpul nopții între orele 01:00 și 06:00. Noile restricții au intrat în vigoare din noaptea de miercuri spre joi și vor fi valabile până la data de 17 august, a anunțat Secretariatul General al Protecției Civile.

Până pe 17 august, muzica va fi complet interzisă în restaurante și baruri, în intervalul specificat, iar întâlnirile cu mai mult de 20 de participani nu vor mai fi permise.

Decizia autorităților elene, în plin sezon turistic, vine în contextul în care numărul cazurilor zilnice de infectare cu Covid-19 a crescut îngrijorător, iar un punct atât de aglomerat cum este Heraklion prezintă un risc major de răspândire a virusului. În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost depistate 4.181 de noi cazuri ce Covi-19.

grecia

Mini-lockdown în Grecia

Insula Zakynthos și localitatea Chania din Creta sunt într-un mini-lockdown de vineri, 6 august. Secretariatul General pentru Protecția Civilă a transmis că, în cele două regiuni, circulația publică este interzisă între orele 01:00 și 06:00, singurele excepții fiind situațiile de urgență medicală și cele legate de locul de muncă.

În plus, începând de la aceeași dată, muzica va fi strict interzisă în baruri, restaurante și cafenele. Interzise sunt și petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de participanți. Măsurile vor fi valabile până pe 13 august.

În cazul încălcării noilor restricții, amenzile pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro, potrivit Ekathimerini.

Cele două regiuni, Zakynthos și Chania, au fost încadrate de autoritățile sanitare în categorie de risc 4, echivalentului zonei roșii. În aceste condiții, experții au recomandat impunerea de noi restricții, chiar dacă suntem în plin sezon turistic.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor de Covid-19 a crescuseră cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania cu o săptămână înainte de impunerea restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Lockdown-ul pe timp de noapte a fost valabil pe întreg teritoriul Greciei, în prima jumătate a acestui an, până pe 28 iunie. Excepție a făcut insula Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice, a fost aplicată și între 17 şi 26 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...