108 pompieri români au plecat spre Grecia. ”Mă aștept la un popor disperat”

Ioana Bucur 06.08.2021, 16:35

„Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108”. În premieră, țara noastră trimite pompieri români spre Grecia, ca răspuns la solicitarea Guvernului de la Atena pentru ajutor adresată statelor europene. Misiunea salvatorilor ar trebui să dureze zece zile, însă ar putea fi prelungită. Imagini impresionante înainte de plecarea spre statul elen.

108 pompieri români au plecat spre Grecia

Cei 108 pompieri români au plecat spre Grecia, pentru a-i ajuta pe colegii eleni în lupta cu incendiile de vegetație ce au distrus deja zeci de mii de hectare de vegetație și sute de case. Până la finalul acestei zile, cele 23 de autospeciale vor ajunge la destinație.

Înainte de plecarea modului de intervenție, Raed Arafat a explicat că misiunea ar trebui să dureze zece zile, însă ar putea fi prleungită, în cazul în care autoritățile din Grecia vor cere acest lucru.

„Misiunea este aprobată la cel mai înalt nivel de președinte și de prim-ministru. Mai sunt și alte țări acolo, este un efort european”, a declarat Raed Arafat.

Comandantul misiunii a transmis că este pentru prima oară când România intervine pentru stingerea de incendii în afara țării. Pentru această misiune au fost selectați cei mai buni pompieri români, iar toți pornesc la drum cu încredere că se vor întoarce acasă în siguranță.

„Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport. Misiunea este prevăzută pentru zece zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării.

Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108. Suntem pregătiți, vorbim de incendii de vegetație uscată, dar și de pădure. Mă aștept la un popor disperat, la condiții grele de muncă, dar mă aștept să ne ducem misiunea la bun sfârșit. Orice condiții meteo de vânt pot duce la propagare mai mare a incendiilor, dar vom lua toate măsurile ca să ne protejăm pe noi, dar și populația”, a spus comandantul misiunii.

108 pompieri români au plecat spre Grecia
108 pompieri români au plecat spre Grecia

„Să vă întoarceți sănătoși acasă!”

Imagini de la plecarea celor 23 de autospeciale au fost publicate și pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, România (IGSU), cu următorul mesaj:

Peste 100 de pompieri au plecat spre Grecia, pentru a acționa în sprijinul salvatorilor eleni! Alimentate de caniculă și de vântul puternic, incendiile de vegetație au afectat mai multe regiuni ale țării, mii de oameni fiind evacuați din calea flăcărilor și fumului!

Să vă întoarceți sănătoși acasă!”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...