Locul în care se vor întâlni Putin şi Zelenski. Momentul cheie se apropie

Ana Anitoiu 28.06.2022, 15:25
Locul în care se vor întâlni Putin şi Zelenski. Momentul cheie se apropie

Locul în care se vor întâlni președintele rus Vladimir Putin şi cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce primul dintre ei a declanșat un război la data de 24 februarie, pare să fi fost stabilit. Momentul cheie când cei doi ar trebui să fie față în față se apropie.

În ce loc se vor întâlni Putin și Zelenski. Când va avea loc evenimentul

Mai exact, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski ar trebui să se întâlnească peste doar cinci luni, la Summitul G20 din Bali. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu concepe să fie boicotat evenimentul, ce a fost planificat pentru 15-16 noiembrie, în ciuda războiului ce continuă de mai bine de patru luni în Ucraina.

„Trebuie să ne gândim foarte bine să nu paralizăm întregul G20. Nu susțin acest lucru (boicotarea summitului G20, n.r.). În opinia mea, G20 este prea important, chiar și pentru țările în curs de dezvoltare, pentru piețele emergente”, a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu acordat televiziunii ZDF.

Ursula von der Leyen a spus că războiul din Ucraina și consecințele acestuia vor fi discutate de liderii statelor G20. Președinta Comisiei Europene a mai spus că merită „să discutăm unii cu alții” despre situația actuală din lume. Putin și Zelenki au fost confirmați pe lista invitaților la summit.

Locul in care se vor intalni Putin si Zelenski
Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski, împotriva negocierilor cu Rusia

Între timp, Volodimir Zelenski le-a transmis, luni, liderii de stat din ţările G7 că nu este momentul pentru negocieri cu Rusia. Liderul de la Kiev vrea ca tratativele de pace să fie reluate de abia după ce Ucraina își va consolida poziția militară pe front, conform unui comunicat al președinției franceze.

De asemenea, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sprijin deplin și „foarte operațional” pentru țara lui, astfel încât să fie permisă restabilirea integrităţii teritoriale a ţării. Președintele Ucrainei a solicitat mai multe echipamente militare.

Atât Ucraina, cât și Rusia au confirmat că deocamdată, negocierile de pace sunt suspendate. În urma reuniunii de la Istanbul din data de 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii.

După acea dată, discuțiile au continuat o perioadă online, dar n-au fost făcute progrese. Ucraina a fost acuzată de Rusia că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul. Moscova a transmis că presupune că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Statelor Unite ale Americii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...