Locul din România unde mănânci cât vrei și plătești doar ce iei acasă. Ideea genială a unui fermier din Buzău

Badea Violeta 26.09.2022, 07:37
Locul din România unde mănânci cât vrei și plătești doar ce iei acasă. Ideea genială a unui fermier din Buzău

E criză și mulţi dintre comercianţi scumpesc produsele. Totuși, în țara noastră există un loc unde poți mânca cât vrei, fără să plătești nimic. Aici, clienții achită doar produsele pe care le vor lua acasă. Sună incredibil, dar este cât se poate de adevărat! Iată ideea genială a unui fermier buzoian.

Locul unde mănânci cât poți și plătești doar ce iei acasă

Criza energetică a scumpit dramatic alimentele. Nu numai în țara noastră, ci pe întregul continent. Cu toate astea, un fermier din comuna buzoiana Cândești a lansat o ofertă de nerefuzat, chiar și în aceste vremuri tulburi.

El deține o impresionantă fermă pomicolă. Aici, clienții au acces în livadă și pot cumpăra prune pentru a-și fabrica în casă celebrele licori tradiționale, precum țuica sau palinca de Buzău.

De asemenea, vizitatorii pot mânca pe nesăturate fără să plătească, ei urmând a achita doar fructele pe care le vor lua acasă. Clienții pot cumpăra minimum cinci kilograme, iar accesul în livadă se face pe bază de programare.

„Este păcat totuși ca prunele românești, sănătoase și netratate să lipsească din piețe și să fie înclocuite cu cele din import. Din acest motiv ne-am gândit să venim cu această ofertă către cei care vor să cumpere fructe sănătoase și să-și proceseze acasă produsele tradiționale”, a declarat Adrian Burloi, citat de adevărul.ro.

Citește și Rețetă pentru dulceață de prune. Nu rata trucul nebănuit pentru un gust autentic!

Aici mananci cat vrei si platesti ce iei acasa
Aici mananci cat vrei si platesti ce iei acasa

Cât costă un kilogram de prune

Un kilogram de prune proaspăt culese din livada de la Cândești costă 2,5 lei. Fermierul buzoian spune că preferă să vândă fructele direct clienților sau fabricilor de procesare decât piețarilor.

„Vom mânca un compot natural românesc, atât timp cât tu nu obţii un preţ cât de cât echitabil în care îţi poţi scoate costurile de producţie care sunt destul de mari, ţinând cont de preţurile foarte avansate de anul acesta”, a mai precizat fermierul Adrian Burloi, potrivit aceleiași surse.

Conform buzoianului, piețarii sunt dispuși să ofere doar 2 lei pe kilogramul de prune, sumă care nu reușește să acopere cheltuielile cu producția. Prin urmare, majoritatea fermierilor preferă să vândă fructe oamenilor care vor să-și producă băuturi alcoolice.

Citește și Rețeta originală de găluște cu prune. Doar așa îți amintești de gustul copilăriei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...