Locul din România unde găsești stejarul lui Ștefan cel Mare. Copacul a rezistat 600 de ani și de numele lui se leagă multe legende

Badea Violeta 13.06.2023, 17:46
Locul din România unde găsești stejarul lui Ștefan cel Mare. Copacul a rezistat 600 de ani și de numele lui se leagă multe legende

Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai mari domnitori ai Moldovei. Despre el se spune că a purtat numeroase războaie de apărare a ţării, că a zidit mai mult de 40 de mănăstiri şi biserici, dar și că a plantat un arbore care există și în zilele noastre. Iată unde se află stejarul lui Ștefan cel Mare. Puțini știau de el!

Unde se află stejarul lui Ștefan cel Mare

Potrivit manualelor de istorie, Ștefan cel Mare a fost domn al Moldovei între anii 1457 și 1504. Acesta avut o domnie de aproape cinci decenii, care a fost depășită în toată istoria țării noastre, doar de Carol I.

Însă, Ștefan cel Mare nu ar fi fost doar un domnitor temut de otomani, ci și un om simplu, cu pasiuni și hobby-uri. Se spune că el ar fi îndrăgit foarte mult natura și chiar ar fi plantat un stejar în comuna Bogdăneşti, judeţul Vaslui.

La umbra acestuia, domnul moldovean ar fi obișnuit să se odihnească și să-şi priponească armăsarul. Stejarul are o înălţime de 35 de metri, o circumferinţa a tulpinii de 6,90 de metri, iar coroana lui are o suprafaţă de 120 de metri pătraţi şi are o rază de 18 metri.

Citește și 33 de voievozi ai Târgoviștei – Basarab cel Bătrân Laiotă, susținut de Ștefan cel Mare, îl trădează pe acesta în favoarea turcilor!

Acesta este stejarul lui Stefan cel Mare
Acesta este stejarul lui Stefan cel Mare

A fost trăsnit de fulger, dar a rezistat

Stejarul de la Bogdănești sau stejarul lui Ștefan cel Mare, așa cum i se mai spune, a fost trăsnit de fulger, dar a rezistat în mod miraculos focului. An de an, acolo se organizează un festival dedicat acestui simbol al locului.

Evenimentul a primit și un nume: La Stejarul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Anual, sute de oameni se adună în jurul arborelui și se bucură de spectacolul organizat de autorități.

Citește și Fapt straniu: Ştefan cel Mare n-a fost înmormântat într-un sicriu, ci direct pe 13 bare de fier. Niciun cronicar sau istoric român nu a făcut această referire!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...