Locul din România în care se dau case gratis. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru locuința gratuită

Stan Filon 07.09.2022, 19:59
Locul din România în care se dau case gratis. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru locuința gratuită

Românii fără locuință trebuie să știe că în România există o localitate unde pot primi o casă gratis! Această localitate se află în județul Botoșani, acolo unde un primar s-a decis să cumpere toate casele abandonate pentru a le pune la dispoziție familiilor cu copii care doresc să se stabilească în micuța comunitate. Primarul spune că rezolvă astfel două probleme dintr-un foc.

Locul din România în care se dau case gratis

Așadar, un primar botoșnean a decis să copieze cumva modelul satelor din Italia, care oferă case în mod gratuit. Modelul nu a fost copiat cu totul, deoarece italienii care acceptă o casă gratis sunt obligați prin lege să o restaureze și să nu se mute ani la rând din ea.

Vorbim despre localitatea Drăgușeni, unde primarul Eugen Nichita a început să cumpere pe banii primăriei casele abandonate. Acesta vrea să cumpere toate locuințele abandonate din sat și să le pună la dispoziție familiilor nevoiașe, cu mulți copii.

Locul din Romania in care se dau case gratis
Locul din Romania in care se dau case gratis

Disuțiile cu proprietarii au început deja

Eugen Nechita a declarat, miercuri, pentru agerpres.ro, că într-o primă etapă a inventariat 16 imobile care sunt nelocuite de mai mult timp şi a demarat discuţii cu proprietarii pentru a le vinde administraţiei locale. Municipalitatea a cumpărat deja prima casă, pe care a și oferit-o unei familii. Mai sunt bani la buget pentru cumpărarea a încă o astfel de locuință socială.

Primarul din localitatea botoșăneană Drăgușeni vrea ca respectivele case care urmează să fie cumpărate de primărie să dispună de un teren considerabil, pentru ca noii proprietari să se poată gospodări cum știu ei mai bine, poate chiar să-și facă grădini din care să își hrănească copiii.

„Noi le dăm aşa cum le cumpărăm”

„Am trecut şi noi la achiziţia de case sociale. Am cumpărat anul acesta prima casă socială, dar deja am dat-o la o familie cu mulţi copii. Vom continua în limita bugetului. Noi le dăm aşa cum le cumpărăm. Nu facem nicio modernizare. Dacă este necesar să facem unele reparaţii, le facem cu oamenii care sunt în cadrul primăriei, că noi avem o echipă de muncitori necalificaţi, care poate face o igienizare”, a afirmat Nechita.

Eugen Nechita spune că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite. dar pe ce bază vor primi localnicii o locuință de la stat? Ei bine, municipalitatea va face anchete sociale amănunțite, înainte ca familia respectivă să se aleagă cu o casă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...