Locul din România în care există un animal unicat. Nicăieri în lume nu se mai poate vedea

Iancu Andreea 07.05.2022, 13:22
Locul din România în care există un animal unicat. Nicăieri în lume nu se mai poate vedea

România reușește să ne surprindă mereu. Peisajele spectaculoase, oamenii primitori și locurile inedite constituie o parte dintre cele mai apreciate elemente ale regiunilor turistice. Iar locul din România în care se regăsește un animal unicat nu face excepție. Regiunea este cu adevărat spectaculoasă.

Care este locul în care trăiește un animal unicat în România. Turiștii se tem să îl descopere

Localitatea Uricani, situată la circa 35 de kilometri distanță de Iași, ascunde un spațiu în care oamenii au întâlnit făpturile supranaturale. Acesta este motivul pentru care mulți oameni ezită să ajungă pe aceste meleaguri. Locul este păzit de un animal unicat, extrem de periculos, care păzește acest spațiu. Zona este caracterizată de un relief de stepă, cu multe stânci, nisip și ierburi înalte, organizat ca fiind rezervația „Dealul lui Dumnezeu”.

Animalul rar, pe care îl regăsesc oamenii ce ajung în această zonă, are capacitatea de a se camufla și este dificil de deosebit față de restul regiunii. Oamenii se tem de un anumit aspect al înfățișării sale. Cei care au avut ocazia să-l vadă, au observat că acesta are un dinte ascuțit, în care ascunde otrava. Este vorba despre o specie unică de reptile, care se regăsește doar în România. Unii o consideră un șarpe biblic, legenda susținând că ar putea fi vorba despre un urmaș al balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Locul din România în care există un animal unicat
Vipera de stepă

Vipera de stepă este întâlnită numai în zona Moldovei. Aceasta iese din hibernare în perioada martie-aprilie, când năpârlește și apoi se reproduce. În mod normal, vipera de stepă se retrage dacă se întâlnește cu un om, însă atunci când se simte amenințată, animalul care face parte din specia ursinii moldavica, poate devenit extrem de periculos. Veninul său este utilizat în industria farmaceutică, însă specia este totuși protejată.

Comoara ascunsă din Botoșani

Pe de altă parte, există o altă legendă, caracteristică județului Botoșani, satul Alba, care menționează că malurile Prutului sunt caracterizate de movile care ar fi, de fapt, morminte ale uriașilor. Profesorul Gheorghe Apătăchioaei, susține că această movilă reprezintă chiar un mormânt adevărat. Istoricul local s-a documentat de-a lungul anilor asupra adevărului din zonă.

Locul din România în care există un animal unicat
Movila din Botoșani

„Mormântul a fost cercetat o singură dată, la începutul secolului al XIX lea, cu metodele de atunci. Mărturiile vremii spun că acolo s-au găsit nişte obiecte, ale căror poze au apărut mai târziu şi în posesia cărora am intrat şi noi. Sunt obiecte germanice. Inclusiv coiful este al unui germanic. Totodată defunctul se spune că avea părul păstrat. Era lung şi roşcat. De aceea au crezut că este o femeie şi i-au spus ‘crăiasa’. După aceea şi-au dat seama că este un bărbat, un războinic, înarmat. A fost îngropat cu tot cu calul”, spune profesorul.

Potrivit locuitorilor, în zonă ar exista o comoară încă nedescoperită, însă nimeni nu s-a încumetat să o caute. În timp ce unii se tem de terenul mlăștinos, alții consideră că blestemele

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...