Locul din lume în care o cameră la hotel costă doar 3 cenți pe noapte. E una dintre destinațiile la care românii visează

Stan Filon 06.08.2022, 15:53

Un hotel din Thailanda a uimit o lume întreagă, după ce a anunțat că a scăzut prețul la cazare până la nu mai puțin de 3 cenți pe noapte! Vorbim despre Hotelul Harmonize din Chiang Mai, care s-a alăturat astfel mai multor afaceri de acest gen care doresc să atragă cât mai mulți clienți. Thailanda reprezenta o destinație turistică foarte atrăgătoare, în urmă cu câțiva ani, însă pandemia de coronavirus a schimbat totul. În plus, războiul din Ucraina lovește și el în turismul din Thailanda, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

Locul din lume în care o cameră la hotel costă doar 3 cenți pe noapte

Patronul hotelului Harmonize din Chiang Mai, Thailanda, s-a decis să facă totul pentru creșterea numărului de turiști. A ajuns să scadă prețul de cazare de la 28 de euro pe noapte, la doar 3 cenți pe noapte, astfel încât să atragă cât mai mulți clienți.

Oficialii din turism speră că această idee va contribui la creșterea ratei de ocupare a hotelurilor cu 55%, scrie Daily Mail. Hotelul Harmonize are 77 de dormitoare şi în mod normal cere până la 28 de euro pe noapte și arată foarte bine. Toate camerele sunt dotate cu televizor, wi-fi și au acces la piscină, iar hotelul oferă şi un voucher oaspeților pentru a fi folosit în restaurantul său.

Locul din lume in care o camera la hotel costa doar 3 centi pe noapte
Locul din lume in care o camera la hotel costa doar 3 centi pe noapte

Camere cu wi-fi, televizor și acces la piscină

Numărul turiștilor a scăzut vertiginos în Thailanda. De la începutul anului, doar 3,12 milioane de turiști au vozotat această țară, comparativ cu cei 10 milioane înregistrați în anul 2019. Rezultatele au început să apară și proprietarul hotelului Harmonize spune că a existat o creștere a rezervărilor de când a fost făcută oferta senzaţională.

Reducerea de preţ este testată de aproximativ 45 de hoteluri din Chiang Mai, dintre care majoritatea au scăzut tarifele camerelor cu până la 70%. Regiunea muntoasă Chiang Mai din nordul Thailandei este printre cele mai cunoscute locuri turistice ale ţării și a fost vizitată în 2019 de 10 milioane de călători străini.

Pandemia de coronavirus a schimbat însă totul. În timp ce turismul a început să își revină în multe țări, Thailanda bate pasul pe loc după ce China a restricționat circulația cetățenilor săi, însă de vină este și războiul din Ucraina. Aeroporturile rusești nu mai acționează ca punct de escală pentru turiști, din cauza sancțiunilor internaționale primite de Rusia, după ce a invadat Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...