Liviu Dragnea anunță programul „PEȘTELE”. Circ politic pe mâncarea românilor

Redacția IMPACT 16.05.2019, 19:53
Liviu Dragnea anunță programul „PEȘTELE”. Circ politic pe mâncarea românilor

În plină campanie electorală, Liviu Dragnea anunță un nou program guvernamental. Acesta va fi dedicat peștelui, pentru stimularea producției și consumului. Reacția liderului PSD vine înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai. Șeful partidului a făcut referire la recentul scandal privind peștele toxic adus de o rețea infracțională în România. Deși de acest lucru se ocupa o rețea ilegală, Liviu Dragnea dă vina pe țările din vestul Europei care ar exporta pește toxic în țara noastră.

„Concluziile au cam apărut și sunt groaznice. În vestul Europei sunt țări dezvoltate. Cu toate măsurile pe care le-au luat, tot poluează, poluează apele lor și acolo sunt și pești cu metale grele. În piețele din Occident nu se poate vinde așa ceva că e pușcarie curată. Au crezut că românii sunt mai proști și au zis hai să le dăm lor, că ei poa’ să moară, ei și copiii, mai ales că mămicile au început să introducă în hrana copiilor mai mult pește să evite produse pline de hormoni de pasăre sau de altă natură. Au spus să bage pește pentru că a crescut consumul.” Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: „Vrem să începem un program pentru pește”

În cadrul retoricii sale anti-europene, Liviu Dragnea a acuzat occidentul că ar invada România cu pește neconform deți țara noastră nu ar trebui să importe așa de multe produse piscicole.

„Noi avem în România crap românesc din Belgia, avem crap românesc din Spania, avem caras din Italia, avem toate soiurile de pește, numai din România nu, în condițiile în care avem un bazin hidrografic inimaginabil. Drept pentru care duminică o să mergem la Nucet, la acea capacitate care produce pește. Indiferent de ce spune Bruxellesul, vreau să începem un program pentru pește în România.” Liviu Dragnea

Scandalul peștelui contaminat

Mii de tone de pește contaminat cu metale grele era adus din zone interzise, poluate, după cum arată analizele realizate în laboratoarele din mai multe țări care au declanșat ancheta. Rețeaua era răspândită în Franța, Italia și Ungaria. În unele cazuri, concentrația admisă de plumb, cadmiu sau mercur era depășită de 500 de ori. Anchetatorii spun că astfel de marfă poate fi introdusă ușor în România, pentru că dubițele de 3,5 tone sunt foarte rar controlate în vămi. În România, perchezițiile s-au desfășurat în 14 județe și au fost reținuți mai mulți suspecți.

Urmăriți Impact.ro și pe