Klaus Iohannis, primele măsuri pe care vrea să le ia în cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Ce le promite românilor

Diana Radu 16.10.2019, 13:48
Klaus Iohannis, primele măsuri pe care vrea să le ia în cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Ce le promite românilor

Klaus Iohannis a făcut publice primele măsuri pe care ar vrea să le ia în cazul în care va mai câștiga încă un mandat la Cotroceni. Pe lista acestuia se regăsesc subiecte precum: „Fundația pe care ridicăm România normală”.

Ce măsuri vrea să ia Klaus Iohannis în cadrul celui de-al doilea mandat de președinție

Mai exact, programul prezidențial elaborat de președinte pentru un viitor posibil mandat cuprinde zece capitole. La rândul lor, fiecare capitol este alcătuit din mai multe subcapitole, care se întind pe 88 de pagini. Însă, toate acestea vizează în special: modernizarea României, simplificarea legilor, lupta împotriva corupției și politica de apărare a țării.

„Viziunea pe care eu o propun românilor este aceea de a construi împreună România normală. Acest document strategic oferă răspunsuri la întrebări esenţiale, precum ce ne definește ca națiune, cu ce ne identificăm în lume și în Europa, care sunt obiectivele naționale prioritare și ce avem de făcut pentru a le atinge.

Vă invit să citiți Programul meu Prezidențial și să urmăriți, pe 27 octombrie, dezbaterea publică a viziunii mele pentru România Normală!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa personală de Facebook.

Klaus Iohannis - primele măsuri pentru al doilea mandat
Klaus Iohannis – primele măsuri pentru al doilea mandat

Președintele României susține că un nou mandat de președinție la cârma căruia se va afla el, ne va aduce o Românie normală. „După trei ani marcați de criza statului de drept în care PSD a aruncat România, după o guvernare care a eșuat în toate domeniile esențiale – economic, social, politic și instituțional – este timpul să aducem împreună normalitatea în România”, a mai scris Iohannis pe Facebook.

În acest sens, Klaus Iohannis face apel către cetățeni pentru a-l susține în cursa pentru obținerea unui nou mandat, adică implicit în lupta anticorupție.

„Doar uniți vom depăși, în sfârșit, toate etapele de tranziție ale perioadei post-decembriste și vom începe dezvoltarea autentică a României.

Prin votul vostru, România normală poate deveni proiectul întregii noastre generații de a ne îndeplini cel mai frumos vis, acela ca România din inimile noastre să devină realitate! Știu care sunt pașii de urmat și voi aduce alături de mine toate partidele și pe toți oamenii onești pentru a construi România normală!”, a conchis președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe