Ce apare în declarația de avere a lui Iohannis. Câte case are președintele după primul mandat la Cotroceni

Alexandru Ioanid 03.10.2019, 12:49
Ce apare în declarația de avere a lui Iohannis. Câte case are președintele după primul mandat la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis este candidatul PNL la prezidențiale. Șeful statului speră la încă un mandat la Palatul Cotroceni și și-a publicat, alături de ceilalți candidați, declarație de avere.

Președintele Klaus Iohannis a depus la Biroul Electoral Central, odată cu semnăturile adunate, și declarația de avere. În document sunt menționate toate proprietățile deținute de el și de soția lui, Carmen Iohannis.

De asemenea, sunt amintite activele financiare, precum conturile bancare, dar și salariul încasat anul trecut din funcția de președinte al României. În declarația de avere a șefului statului sunt menționate și veniturile soției sale.

Ce avere are Klaus Iohannis: câte case deține președintele

 

Declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis a fost publicată pe site-ul BEC, odată cu depunerea semnăturilor pentru candidatura la prezidențiale din noiembrie.

Din document reiese că șeful statului deține, alături de soția sa, cinci case. Imobilele au fost achiziționate în perioada 1992-2007, iar cea mai mare proprietate are o suprafață de 377 de metri pătrați.

Patru dintre ele au fost obținute prin cumpărare, iar una prin donație-cumpărare.  Președintele Klaus Iohannis și soția lui au obținut venituri în valoare de peste 70.000 de lei din închirierea unui imobil din Sibiu, după cum reiese din declarația de avere.

Klaus Iohannis mai are un cont bancar, deschis în 1999, care are valoarea la zi de 250.000 lei. La capitolul venituri, președintele menționează salariul de la Administrația Prezidențială, în valoare de 165.100 de lei, suma totală obținută în 2018.

Soția sa a încasat peste 33.000 de lei pentru activitatea de profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis poate fi studiată AICI.

Președintele Klaus Iohannis este candidatul PNL la scrutinul prezidențial din luna noiembrie. Primul tur de scrutin va fi organizat pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe data de 24 noiembrie.

Campania electorală începe, oficial, pe data de 12 octombrie, potrivit calendarului aprobat de Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe