Klaus Iohannis, discurs despre restricții și încălcarea drepturilor în fața ONU. ”Țara mea promovează combaterea discriminării”

Nicu Stan 22.09.2021, 11:32
Klaus Iohannis, discurs despre restricții și încălcarea drepturilor în fața ONU. ”Țara mea promovează combaterea discriminării”

Klaus Iohannis a ținut un discurs despre restricții și încălcarea drepturilor în fața ONU, marți noapte, la New York , SUA. Șeful Statului a spus că pandemia de coronavirus a schimbat fundamental viața românilor, dar în același timp, ne-a oferit și oportunități.

Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU. ”Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat fundamental modul de viaţă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi noapte, în cadrul celei de 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York, SUA, că pandemia ne-a schimbat fundamental modul de viaţă, însă ne-a oferit şi oportunităţi de a ne adapta şi de a face lucrurile cu mai multă responsabilitate.

De asemenea, în discursul său, preşedintele României face apel la soluţii comune, solidaritate şi cooperare şi reafirmă ataşamentul României pentru valorile democratice şi statul de drept.

Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus si restrictiile aduse de ea
Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus si restrictiile aduse de ea

Ce înseamnă pandemia de coronavirus

”Aceasta este a doua noastră dezbatere generală în timpul pandemiei de COVID-19, care ne-a schimbat fundamental modul de viaţă. Cu toate că pandemia a afectat aproape toate aspectele vieţii noastre, ea ne-a oferit şi oportunităţi de a învăţa, de a ne adapta şi de a face lucrurile mai bine”, a afirmat preşedintele Iohannis, potrivit news.ro.

Ce ar trebui să însemne pandemia de coronavirus pentru mapamond

Klaus Iohannis consideră că provocările globale, de genul pandemiei de coronavirus, necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare.

”România crede cu țărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun. Este esenţial un multilateralism eficient şi echitabil, de care să beneficieze în mod direct cetăţenii noştri.

Nimeni nu trebuie lăsat în urmă

Pandemia ne-a arătat, totodată, că trebuie să găsim modalităţi de a reconstrui mai bine şi mai ecologic. Trebuie să ne reangajăm în procesul dezvoltării unor economii durabile, precum şi a unor societăţi reziliente, corecte şi incluzive, în care nimeni nu este lăsat în urmă. Într-adevăr, ar trebui să se acorde o atenţie deosebită nevoilor speciale ale celor vulnerabili”, a adăugat Klaus Iohannis.

Restricțiile covd nu trebuie să încalce drepturile omului

În plus, președintele României a spus că restricțiile aduse de covid nu trebuie să încalce drepturile omului și a afirmat că România luptă împotriva combaterii discriminării și a antisemitismului.

”Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor. România rămâne ferm angajată în promovarea şi protecţia drepturilor omului la nivel mondial.

România luptă împotriva combaterii discriminării

Ţara mea promovează imperativul combaterii discriminării şi a discursurilor instigatoare la ură, inclusiv a antisemitismului. Am adoptat anul acesta prima Strategie Naţională a României pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

România va continua să lucreze pentru atingerea acestor obiective, inclusiv prin urmărirea obţinerii unui mandat la Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023 – 2025”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe