Joe Biden, un bărbat tare chipeş în tinereţe. Așa arăta preşedintele SUA în urmă cu zeci de ani

Ioana Bucur 22.01.2021, 13:57

Joe Biden a fost un bărbat tare chipeș în tinerețe. Imagini de colecție, vechi de câteva decenii, au fost publicate chiar de soția sa. Cum arăta președintele SUA pe vremea când nimeni nu ar fi bănuit că va ajunge cel mai în vârstă lider al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden, un bărbat tare chipeş în tinereţe

În ciuda celor 78 de ani ai săi, actualul președinte SUA este și acum considerat un bărbat „bine”. Joe Biden a intrat în atenția publică în anul 1972, când avea doar 30 de ani. Atunci, în mai puțin de patru săptămâni, a apărut pe primele pagini ale publicațiilor americane din două motive total diferite. Întâi a fost lăudat și primit cu brațele deschise de locuitorii din Delaware, care îl aleseseră senator al statului, făcându-l unul dintre cei mai tineri senatori din istoria politicii țării. Apoi, cu doar câteva zile înainte să depună jurământul, era din nou pe primele pagini ale ziarelor și deschidea principalele jurnale de știri dintr-un motiv dureros: soția și fiica i-au murit, într-un accident de mașină, iar ceilalți doi copii ai săi abia supraviețuiseră. Viața lui Joe Biden a fost strâns legată de oamenii din Delaware, care l-au păstrat în funcție pentru șase mandate, adică timp de 36 de ani.

Cum arăta Joe Biden în tinerețe
Joe Biden a cunoscut-o pe Jill la câțiva ani după accidentul în care și-a pierdut soția și fiica

De-a lungul campaniei electorale, Jill Biden, femeia care „l-a salvat” și care i-a fost alături, la fiecare pas, de mai bine de patru decenii, a postat, pe platformele de social media, mai multe fotografii cu Joe Biden în tinerețe, ce s-au bucurat de un succes răsunător în rândul admiratoarelor. În ciuda faptului că actualul politician era tare chipeș, Jill Biden a dezvăluit că nu a fost deloc impresioantă de felul în care arăta, întâia oară când l-a cunoscut. Într-un interviu acordat Vogue, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a povestit că, la acea vreme, obișnuia să își petreacă timpul mai mult cu bărbați care preferau blugii și tricourile, iar atunci când Biden i-a bătut la ușă, la prima lor întâlnire, purta un sacou sport și mocasini.

„Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricouri și saboti. Când a apărut Joe la mine la ușă, îmbrăcat într-o haină sport și mocasini, mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine”, a povestit Jill pentru revista Vogue.

Ce s-a întâmplat imediat după prima lor întâlnire

Chiar dacă nu a fost prea impresionată la prima vedere, după doar câteva ore petrecute în compania șarmantului Joe Biden, Jill era îndrăgostită. Cum a ajuns acasă, pe la unu noaptea, a pus mâna pe telefon și și-a sunat mama, să-i spună că, în sfârșit, a cunoscut un gentleman. În 1977, la cinci ani după tragicul accident în care și-a pierdut jumătate din familie, Joe Biden și Jill se căsătoreau. Era a doua oară, pentru amândoi, când ajungeau în fața altarului: ea, femeie divorțată, el, văduv.

Înainte de a-i cere mână, Biden i-a făcut o mărturisire dureroasă, însă reacția femeii a fost incredibilă. Actualul președinte SUA a povestit momentul emoționant, în „Promises to Keep”, cartea scrisă în 2007:

„Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns ea. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, scria Joe Biden.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...