Fosta versus actuala. Cât au costat ţinutele excepţionale purtate de Melania Trump şi Jill Biden în ziua inaugurării

Ioana Bucur 22.01.2021, 09:42
Fosta versus actuala. Cât au costat ţinutele excepţionale purtate de Melania Trump şi Jill Biden în ziua inaugurării

Se scriu primele rânduri ale unui nou capitol din istoria Statelor Unite ale Americii. În timp ce analiștii politici au fost atenți la fiecare gest al fostului președinte, Donald Trump, și actualului, Joe Biden, cei interesați de partea frumoasă, umană, a ceremoniei de inaugurare au avut privirele ațintite pe femeia care a venit la Casa Albă și pe cea care a părut că nu știe cum să scape mai repede de acolo. Așadar, fosta versus actuala: cât au costat ţinutele excepţionale purtate de Melania Trump şi Jill Biden.

S-a predat ștafeta la Casa Albă. Cât au costat ţinutele excepţionale purtate de Melania Trump şi Jill Biden în ziua inaugurării

Fosta și actuala Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii au făcut alegeri vestimentare spectaculoase pentru ceremonia de inaugurare din 20 ianuarie 2020, una atipică, atât din pricina restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19 cât și a refuzului lui Donald Trump de a-i preda ștafeta lui Joe Biden. Soții Trump au părăsit Casa Albă cu câteva ore înainte de ca democratul să depună jurământul și să devină, oficial, al 46-lea președinte SUA.

Melania Trump, „cea mai nefericită Primă Doamnă a SUA”

Soția lui Donald Trump ar putea rămâne în istorie ca „cea mai nefericită Primă Doamnă a SUA”Se zvonește că în anul 2016, imediat după anunțarea rezultatelor ce îl dădeau câștigător clar pe miliardar, ea ar fi izbucnit în plâns. Nu de fericire. Au urmat cinci luni în care a refuzat cu vehemență să se plece din New York, din apartamentul de lux din Trump Tower.

La plecarea de la Casa Albă, Melania Trump a fost o apariție spectaculoasă. A ales o ținută sobră, neagră, pe care a accesorizat-o cu un zâmbet larg. În cazul fostei Prime Doamne SUA, eleganța vine cu un preț exorbitant. Melania și-a ascuns privirea de obiectivele camerelor de fotografiat în spatele unor ochelari de soare de 440$. A ales un costum Chanel, ce costă în jur de 5.600 de dolari, o geantă Birkin de la Hermes cu un preț fabulos – 70.000$ – și o pereche de pantofi cu toc, creație Christian Louboutin, de 795$. În total: puțin sub 80.000$.

Cât au costat ținutele purtate de Jill Biden și Melania Trump
Fosta versus actuala. Melania Trump și Jill Biden, alegeri vestimentare total diferite

Ținuta purtată de Jill Biden are o semnificație specială

Dacă Melania Trump a ales negru, din cap până în picioare, soția actualului președinte SUA, a ales o culoare mult mai blândă, albastru deschis. Jill Biden este profesor, are un master în educație și nu are de gând să își lase job-ul în următorii patru ani cât va fi Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Pentru momentul în care soțul ei a depus jurământul, a purtat o rochie conică, accesorizată cu un colier de perle și cristale Swarovski și un palton în aceeși culoare, ambele create de un brand din New York, Markarian, al căror preț ajunge undeva în jurul valorii de 6.000$. A optat pentru un clutch, de 1.450$, și o pereche de pantofi de 650$. Ținuta ei a fost completată de masca de protecție, din mătase, de la același brand, asortată cu ținuta, ce a costat aproximativ 60$. În total, Prima Doamnă a purtat haine și accesorii în valoare de aproximativ 8.500$.

Designerul brand-ului Markarian, Alexandra O’Neill, a declarat că se simte „incredibil de onorată să fie o mică parte dintr-un moment istoric”. Compania din New York a transmis, printr-un comunicat de presă, că ținuta creată pentru Jill Biden are o semnificație specială:

„Culoarea a fost aleasă pentru că semnifică încredere şi stabilitate”, se arată în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe