Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis. Succes diplomatic important pentru România

Ioana Bucur 10.05.2021, 11:19
Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis. Succes diplomatic important pentru România

Succes diplomatic important pentru România. Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis. Ce mesaj a transmis președintele înainte de marea întâlnire.

Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis

Succes diplomatic important pentru România. Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis. Informația a fost confirmată, în urmă cu puțin timp, de președinte, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter. Alături de secretarul de stat american, Antony Blinken, liderul SUA va avea o intervenție online la Summitul Formatului București – B9.

„Sunt bucuros să îl avem invitat pe președintele Joe Biden la Summitul București 9 pe care îl găzduiesc astăzi la București. Împreună cu președintele Andrzej Duda îi urăm bun venit și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în pregătirea summitului NATO”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Joe Biden participă la summitul organizat de Klaus Iohannis
Mesajul postat de Klaus Iohannis, pe Twitter

Agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021

Evenimentul a fost organizat la inițiativa președintelui Klaus Iohannis și se desfășoară, în București, cu prezența fizică a șefului de stat polonez și prin participarea prin videoconferință a tuturor șefilor de stat din Formatul București și a secretarului general NATO, Jens Stoltenberg. Potrivit agendei oficiale, Joe Biden și Antony Blinken vor participa la reuniune, de la Casa Albă, începând cu ora locală 10:30, în condițiile în care evenimentul este programat să înceapă la 16:00, ora locală a României.

„Agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030. Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre. Dialogul şi cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităţilor acestora de apărare, precum şi sporirea rezilienţei NATO, a aliaţilor şi partenerilor în faţa provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanţii la reuniunea de vârf”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Inițiativă lansată de Klaus Iohannis și de preşedintele Republicii Polone Andrzej Duda, la Formatul București – B9 participă țările membre ale Uniunii  Europene situate în Flancul Estic al Alianței – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria precum și țara noastră. Primul Summit B9 a avut loc în luna noimebrie a anului 2015, tot în București. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varşovia – 8 iunie 2018 – şi Košice -28 februarie 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI