Klaus Iohannis anunță recordul de 100.000 de vaccinări pe zi în România. ”Am eliminat birocrația”

Nicu Stan 06.05.2021, 13:38
Klaus Iohannis anunță recordul de 100.000 de vaccinări pe zi în România. ”Am eliminat birocrația”

Klaus Iohannis anunță recordul de 100.000 de vaccinări pe zi în România. Președintele este mulțumit de cum decurge campania națională de vaccinare și spune că astăzi va fi doborât recordul.

Klaus Iohannis, mulțumit de vaccinarea națională. Președintele a anunțat și un record

Klaus Iohannis anunță recordul de 100.000 de vaccinări pe zi în România. Președintele Românie spune țara noastră stă extraordinar de bine în privința campaniei de vaccinare și că s-a intrat într-o fază nouă cu imunizarea în momentul în care s-a renunțat la birocrație.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că azi, în România se va depăși numărul de 100.000 de persoane vaccinate anti-coronavirus, informația fiindu-i furnizată președintelui de Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea nationala decurge foarte bine, conform lui Klaus Iohannis
Vaccinarea nationala decurge foarte bine, conform lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a vizitat un centru de vaccinare din Constanța

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Constanța. Președintele a spus despre acest centru că este organizat impecabil, cu toate că un centru improvizat într-un container. În două zile, ieri și azi, în centrul imporvizat s-au vaccinat deja peste 500 de constănțeni.

“Este un lucru excelent. Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur și simplu, prezenta și se vaccinează.

S-a renunțat la birocrație

Am renunțat, practic, la toată birocrația și, începând din această săptămână, din sfârșitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă.

Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina. Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat mai multe acțiuni pentru vaccinare

Klaus Iohannis a spus că vor urma și alte acțiuni, fiind planificate centre de vaccinare cu prezență non-stop, 24 de ore sau maratoane de vaccinare. astfel președintele spune că se va bate un record în ce privește vaccinarea.

“Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiță că astăzi vom depăși 100.000 de persoane vaccinate într-o zi și vom ține ritmul și, dacă este nevoie, îl vom crește, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetățeni români și cei rezidenți aici să poată fi vaccinați.

Cifrele vaccinării cresc de la o zi la alta

Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, avem mai puține persoane la Terapie Intensivă, avem mai puține decese – sper să scăpăm cât mai repede de acestea”, a afirmat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI