Joe Biden a anunțat care este principala sa problemă de politică externă. Surprinzător, țara pe care o amenință nu e nici Rusia, nici China

Nicu Stan, George Capoeanu 26.03.2021, 10:03
Joe Biden a anunțat care este principala sa problemă de politică externă. Surprinzător, țara pe care o amenință nu e nici Rusia, nici China

Joe Biden a anunțat care este principala sa problemă de politică externă. Surprinzător, țara pe care o amenință nu e nici Rusia, nici China. Care este aceasta, citiți în articolul de mai jos.

Joe Biden, amenințări în prima sa conferință de presă ca președinte al SUA. Cine ar trebui să tremure

Joe Biden, președintele SUA, a anunțat care este principala sa problemă de politică externă. Surprinzător, Joe Biden nu amenință Rusia, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, nici China.

Astfel, președintele Joe Biden spune că Statele Unite vor ”răspunde în consecință” dacă Phenianul va continua să intensifice tensiunile prin testarea rachetelor balistice.

Joe Biden vrea stoparea testelor balistice nucleare de catre Coreea de Nord
Joe Biden vrea stoparea testelor balistice nucleare de catre Coreea de Nord

America ar putea riposta împotriva Coreei de Nord

Declarația a fost făcută de Joe Biden în în prima sa conferință de presă susținută de la preluarea mandatului prezidențial din ianuarie.

Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri şi vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecinţă”, a spus Joe Biden, răspunzând la o întrebare legată de cel mai nou test balistic efectuat de Coreea de Nord.

Joe Biden vrea denuclearizarea Coreei de Nord

Sunt pregătit şi pentru o formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de rezultatul final al denuclearizări”, a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este „principalul său subiect de politică externă”, Joe Biden a răspuns: ”Da”.

Preşedintele american Joe Biden a reiterat că nu ”caută confruntarea” cu China: ”Am spus-o de mai multe ori (n. red. – lui Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar ştim că va exista o concurenţă dură. Va exista o concurenţă feroce, dar vom insista pentru respectarea dreptului internațional de către China  – o concurenţă loială, practici loiale, un comerţ echitabil”, relatează Agerpres.

Joe Biden mai vrea un mandat ca președinte SUA

Pe de altă parte, Joe Biden a anunțat că intenționează să candideze pentru un nou mandat în 2024, în condițiile în care s-a scris în presa americană că  s-ar putea retrage în 2025, la încheierea primului mandat.

Răspunsul este da, intenţionez să candidez pentru al doilea mandat. Așteptarea mea este că voi participa la alegerile din 2024”, a mai spus președintele Joe Biden în cadrul primei sale conferințe de presă la Casa Albă.

În același timo, Joe Biden spune că nu poate să planifice cu certitudine următorii trei sau patru ani. Președintele Americii a adăugat și că actuala vicepreședintă, Kamala Harris, va candida alături de el și în 2024. ”Face o treabă extraordinară. E o parteneră grozavă”, a declarat Joe Biden.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe