Iohannis, atac dur la PSD! Mesajul președintelui pentru români

Rădulescu Valentin 14.07.2020, 13:48
Iohannis, atac dur la PSD! Mesajul președintelui pentru români

Klaus Iohannis va susține astăzi declarații la Palatul Cotroceni începând cu ora 14:00. Totul vine după ce în Senat legea carantinei a fost prelungită. De asemenea, marți se reiau discuțiile din Comisia Juridică din Senat, după care urmează să se intre pe fiecare amendament depus de parlamentari.

Klau Iohannis, mesaj pentru români

Administrația prezidențială a anunțat astăzi că președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă. Acesta a cerut săptămâna trecută mai multă responsabilitate politică, iar astfel a făcut un apel la partidele politice pentru adoptarea cât mai rapidă a unui proiect de lege. De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat luni după ședința CExN, că legea carantinei nu va fi votată în Senat până nu apar comisiile de specialitate, premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății.

„Este cea mai gravă pandemie. De 100 de ani nu a mai existat o boala atât de profundă care să se resimtă în viața noastră, Din păcate și în Romania efectele devin din ce în ce mai vizibile. Din păcate astăzi avem 637 de cazuri noi. Dragii mei, este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe strada și spun că nu este nici un pericol. Alții adepții unor teorii, spun că nu exista. Aceasta boala din păcate există și este o boala grea cu un impact devastator asupra lumii. Nu este momentul unor dispute politice dacă vorbim despre combaterea acestei epidemii. Legea vizează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea. Toată lumea se aștepta să fie discutata în regim de urgență. PSD a venit cu argumente care sunt false. PSD-ul reclamă că această lege nu este bine făcută. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde. PSD-ul privează guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii. Este extrem de trist, șocant. Veți fi moralmente răspunzători pentru moartea unor români.”

Este foarte greu de luptat cu această boală. Nu este momentul unor dispute politice. - Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea persoanelor bolnave. - Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care sunt false.
Sursă Foto: realitatea.net

Mesaj dur la adresa PSD

Klaus Iohannis se simte ”siderat” de modul în care PSD acționează asupra unor decizii necesare. Președintele susține că Partidul Social Democrat amână în continuare discuțiile pe baza izolării și a carantinării. Totodată, Iohannis susține că modul în care PSD tratează situația poate să coste viața a sute de români.

„Este foarte greu de luptat cu această boală. Nu este momentul unor dispute politice.
Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea persoanelor bolnave. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care sunt false.”, a spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe