Ingredientul ieftin cu care faci să strălucească plita de pe cuptor. Va arăta ca nouă după Sărbători

Anca Manolica 24.12.2022, 16:41
Ingredientul ieftin cu care faci să strălucească plita de pe cuptor. Va arăta ca nouă după Sărbători

Dintre toate suprafețele din bucătărie, plita de gătit este probabil cea mai afectată de cele mai multe vărsări, stropiri și pete. Mai rău, căldura ridicată a arzătoarelor poate face ca mizeria să se coacă și să fie și mai dificil de îndepărtat. Iată ingredientul ieftin cu care vei face să strălucească plita de pe cuptor.

Cum se curăță plita, simplu și rapid

Chiar dacă nu prepari mâncare decât de câteva ori pe săptămână, plita sau aragazul pot adăposti resturi de fiecare dată. Cele mai pretențioase gospodine pot deveni neliniștite de corvoada aparent nesfârșită de a menține curate suprafețele de gătit, chiar și cu o ștergere zilnică.

Dacă și tu confrunți cu probleme de genul atunci când vrei să cureți plita, ei bine ân rândurile de mai jos vei afla un truc simplu și rapid. De asemenea, trebuie să știi că o plita care stă murdară prea mult timp, în cazul celor electrice, nu vor mai funcționa la fel de bine atunci când vei dori să gătești din nou pentru că tigăile sau oalele nu vor face contact cum trebuie cu suprafață de ceramică.

Ingredientul ieftin cu care faci să strălucească plita de pe cuptor
Ingredientul ieftin cu care faci să strălucească plita de pe cuptor

De ce ingrediente ai nevoie

Află, însă, că nu este o operațiune deloc complicată. Nu vei avea nevoie de produse scumpe, ci unele simple, pe care sigur le ai în bucătărie. Așadar, pentru această curățare vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet, detergent lichid de vase, 2 cârpe curate, un ziar și o racletă pentru plite ceramice.

Așadar, pentru început asigură-te că ai îndepărat toate urmele de mâncare arsă, depunerile de calcar și grăsimea. Pentru asta, vei avea nevoie de puțin detergent lichid de vase sau orice alt spray special pe care îl folosești în bucătărie.

Lasă detergentul să acționeze preț de câteva minute, după care șterge cu o cârpă uscată. Apoi, pulverizează oțet pe suprafața plitei, mai ales pe urmele de mâncare rămase. Utilizează oțet din abundență, pentru că vrei ca plita să fie curată și strălucitoare la final.

Citește și: Cum se spală cuptorul cu microunde. Soluțiile pe care nu trebuie să le folosești sub nicio formă. Îl poți strica imediat

După aceea, presară bicarbonat pe suprafețele murdare. Vei vedea că va apărea o reacție chimica între bicarbonat și oțet, lucru perfect normal. Lasă oțetul să acționeze timp de 5-10 minute.

Apoi, freacă suprafața plitei cu un ziar până ce urmele dispar complet. Poți să folosești și racleta specială pentru a îndepărta urmele de arsură care s-au întărit. La final, curață plita cu cârpă curată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...