Cum se spală cuptorul cu microunde. Soluțiile pe care nu trebuie să le folosești sub nicio formă. Îl poți strica imediat

Cazacu Alexandru 25.11.2022, 14:26
Cum se spală cuptorul cu microunde. Soluțiile pe care nu trebuie să le folosești sub nicio formă. Îl poți strica imediat

Este nevoie doar de câteva resturi de mâncare sau de o pungă arsă de floricele, iar cuptorul cu microunde se poate transforma într-un aparat electrocasnic murdar și urât mirositor. Pentru a menține curat și igienizat cuptorul cu microunde, este foarte important să-l spălăm periodic. În acest context, noi vă vom spune cum se spală cuptorul cu microunde.

Cum se spală cuptorul cu microunde. Sfaturi și trucuri utile

În zilele noastre, cuptoarele cu microunde sunt considerate elemente de bază în fiecare casă. Acestea fac mai facilă încălzirea mâncării, însă curățarea lor poate fi un adevărat coșmar, mai ales dacă nu știi cum să procedezi. Spre deosebire de cuptoarele mari pe gaz, cuptorul cu microunde poate fi curățat în doar câțiva pași simpli.

Când observați stropi în interiorul cuptorului cu microunde, amprente grase sau mâncare lipită pe comenzi, nu ezitați și apucați-vă de treabă. Iată câteva sfaturi și trucuri cu ajutorul cărora puteți depăși această provocare.

Citește și Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în cuptorul cu microunde. Greşeala făcută de mulţi români

Cum se spală corect cuptorul cu microunde

Din fericire, cuptorul cu microunde se poate curăța foarte ușor cu produse pe care probabil le aveți deja în casă, printre care săpunul de vase lichid, bicarbonatul de sodiu sa oțetul. Trebuie totuși să stați departe produsele chimice puternice, deoarece acestea pot slăbi interiorul din plastic și deteriora aparatul. Înainte de a te apuca de curățat, asigură-te că ai la îndemână următoarele:

  • 1 cană cu apă
  • 1 burete
  • 1 lămâie
  • puțin oțet alb
  • bicarbonat de sodiu
  • câteva picături de detergent de vase
  • lavete din microfibra
  • 1 bol pentru cuptorul cu microunde.

Cum se curăță cuptorul cu microunde

În bolul menționat turnați o cană de apă și adăugați câteva felii de lămâie (stoarceți sucul din felii în apă). Dacă nu aveți lămâi, puteți folosi o lingură de oțet alb. Acum puneți vasul în cuptorul cu microunde și porniți aparatul al putere mare vreme de câteva minute sau până când lichidul fierbe și fereastra se aburește.

Vezi și De ce să nu bagi recipiente pătrate în cuptorul cu microunde. Prea puţini ştiu asta

Lăsați apoi interiorul cuptorului să se răcească, după care scoateți bolul. Acum, ștergeți interiorul aparatului cu ajutorul unui burete curat.

Cum se spală corect cuptorul cu microunde
Cum se spală cuptorul cu microunde. Trucuri și sfaturi utile

Cum se spală ușile pline de grăsime ale cuptorului cu microunde

După cum bine știm, murdăria poate ajunge și pe ușa cuptorului cu microunde nu doar în interiorul acestuia. Pentru a îndepărta petele de mâncare și de grăsimea de pe exteriorul aparatului, puteți folosi metoda prezentată în rândurile de mai jos.

Mai întâi, cu ajutorul unui burete umezit în apă și înmuiat în puțin bicarbonat de sodiu, curățați ușa, marginile și locul unde etanșează cuptorul. Apoi, ștergeți toate suprafețele curățate cu o cârpă umedă și curată.

Pentru petele de grăsime de pe fereastra cuptorului puteți folosi un amestec de oțet și apă. După ce petele au fost curățate, ștergeți fereastra cu o cârpă umezită în apă curată. Pentru acumulările mai mari de grăsime și resturile lipite, ștergeți ușa cuptorului cu un amestec de săpun de vase lichid și apă.

Cum se spală cuptorul cu microunde? Soluția de curățare nu se aplică direct pe aparat, ci pe cârpă sau pe burete, pentru a preveni intrarea acesteia în orificiile de aerisire. Așadar, aplicați agentul de curățare pe o cârpă de microfibră și frecați ușor suprafețele murdare. De asemenea, nu trebuie să pulverizați niciodată cu soluție controalele electronice. Aplicați întotdeauna detergentul pe o cârpă, iar apoi ștergeți comenzile.

Află și De ce cuptoarele cu microunde au puncte negre pe geam. Rolul lor este unul foarte important

Cum scapi de mirosul urât din cuptorul cu microunde

Dacă încălziți alimente puternic mirositoare în cuptorul cu microunde, mirosul acestora poate reapărea când utilizați din nou aparatul. În cazul mirosurilor ușoare, nu trebuie decât să aerisim cuptorul cu microunde lăsând ușa deschisă.

De asemenea, putem așeza în interior o farfurie cu ​​bicarbonat de sodiu. După ce am închis ușa, lăsăm „praful magic” să absoarbă mirosurile. În schimb, dacă mirosul este foarte puternic, atunci am putea fi nevoiți să curățăm orice reziduu rămas în cuptor. Abia ulterior vom așeza în interior vasul cu bicarbonat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...