Incident nefericit în Mureș. Gestul unui bărbat a băgat toată familia în spital, după ce a vrut să stingă focul. S-au ales toți cu arsuri grave

Cătălina Burghelea 19.11.2021, 06:52
Incident nefericit în Mureș. Gestul unui bărbat a băgat toată familia în spital, după ce a vrut să stingă focul. S-au ales toți cu arsuri grave

Un incident se putea transforma într-o tragedie, în județul Mureș. O familie a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce una dintre persoanele care locuiau în casă a încercat să stingă jarul de pe covor turnând, din greșeală, peste el benzină. Oamenii au tras o spaimă soră cu moartea când au văzut că hainele s-au aprins.

A încercat să stingă focul, turnând benzină peste el

Incidentul nefericit a avut loc în oraşul Sărmașu, din judeţul Mureș. După ce a aprins focul la soba din casă, bărbatul a observat că a căzut jar pe covor. În încercarea de a stinge jarul, acesta a luat bidonul cu benzină, crezând că este apă. Lichidul inflamabil s-a propagat rapid, iar toată familia a ajuns la spital cu arsuri pe corp.

Nenorocire în Mureș

Pentru a face căldură în casă, părinții au făcut focul, însă niște jar căzuse din sobă pe covor. În încercarea de a-l stinge, au turnat o cantitate mare de benzină, în loc de apă. Din cauza lichidului inflamabil s-a produs o flacără mare, ce s-a extins imediat și a cuprins hainele unui copil de 7 ani. În toată învălmășeala creată, flăcările au ajuns la toți membrii familiei care au sărit să le stingă. Vecinii au auzit strigătele de ajutor și au sunat la 112.

„Cum a făcut focul frate-miu, a căzut nişte jar pe covor şi a luat foc. A sărit imediat să stingă focul, dar nu s-a mai uitat pe ce pune mâna. Când a luat foc, a crezut că benzina-i apă şi a luat bidonul cu benzină şi a aruncat benzină în loc de apă. Ceilalţi au sărit să ajute la stingerea flăcărilor, însă nu au reuşit. Focul le-a cuprins hainele şi cu greu au reuşit să scape. Cum am aruncat bidonul afară a sărit pe noi.”, au spus victimele pentru Observator News.

5 persoane au ajuns la spital cu arsuri grave

Cinci persoane au fost afectate de incendiul ce se putea transforma într-o tragedie. Printre victime este şi un copil de 7 ani, care s-a ales cu arsuri grave pe faţă şi picioare. Băieţelul a suferit cele mai severe arsuri. Deși nu se afla lângă sobă, flăcările au ajuns şi la el. A fost dus de urgenţă, cu o ambulanţă SMURD, la spitalul din Târgu Mureş.

„Este un băieţel. El este cel mai grav. Un băieţel de 7 ani.”, a declarat o asistentă.

„O arsură de aproximativ 7% din suprafaţa corporală prin flacără deschisă. Prezenta arsuri la nivelul gâtului, părţii inferioare a feţei şi membrele superioare”, a precizat  Mihai Cicedea, voluntar UPU SMURD Târgu Mureș.

Arsuri pe mâini, picioare şi abdomen

Ceilalți membrii au fost transportați la spitalul din Sărmaşu, cu arsuri de gradele 1 şi 2 pe mâini, picioare şi abdomen.

„Fata la picioare. Băiatul mai mare de 25 de ani hemitorace drept, abdominal şi braţul drept.”, a mai spus asistenta.

Autoritățile trag un semnal de alarmă

Pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete, pompierii le atrag atenţia celor care se încălzesc cu lemne să fie foarte atenţi la foc și să nu-l lase nesupravegheat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...