Accident în lanț în județul Mureș. Zeci de mașini, implicate în carambol. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Cătălina Burghelea 15.11.2021, 08:10
Accident în lanț în județul Mureș. Zeci de mașini, implicate în carambol. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Un carambol s-a produs, luni dimineață, în județul Mureș. 21 de mașini s-au ciocnit pe Drumul Național 15, între localitățile Luduș și Unghieni din județul Mureș. Din primele informații, o persoană a fost rănită ușor.

Carambol cu 21 de mașini

21 de mașini s-au ciocnit, în această dimineață, pe Drumul Național 15 între Târgu Mureș și Luduș, în dreptul localității mureșene Sânpaul, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În accidentul în lanț nu s-au înregistrat victime, doar o singură persoană a acuzat leziuni minore și a fost preluată de un echipaj SMURS, potrivit ISU Mureș.

Accident în lanț în județul Mureș, din cauza condițiilor grele de trafic

Accidentul a fost provocat de condițiile grele de trafic, fiind ceață și polei la primele ore ale dimineții.

Un carambol în care au fost implicate 21 de maşini a avut loc, luni dimineaţă, pe DN15 E60, în localitatea Sânpaul. Până în prezent, nu au fost anunţate victime în stare gravă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş.

 „În cursul acestei dimineți, în localitatea Sânpaul, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș a fost solicitat să intervină pentru o tamponare ușoară între aproximativ 20 de autoturisme. Din primele date pe care le avem în momentul de față, în urma carambolului a rezultat și o victimă de cod verde, care a suferit un atac de panică și a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Intervenția este dinamică, cu două echipaje. Apelul l-am primit în jurul orei 06:50. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers”, a precizat Daniel Petru, purtător de cuvânt ISU Mureș.

Accident rutier grav pe DN 19. Un autobuz s-a rasturnat

S-a împrăștiat cu sare pe DN15

Anterior, centrul Infotrafic a anunțat depunere de polei pe DN 15 Târgu Mureș-Turda, între localitățile Luduș și Ungheni.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov susţin că în zonă s-a acţionat cu sare, din cauza poleiului de pe carosabil. Operațiunea a avut loc luni dimineaţă, între orele 05:00 şi 06:00.

Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri

În acest moment, traficul rutier este blocat în totalitate, fiind deviat pe autostrada A3 Ungheni-Chețani, pentru autovehiculele care circulă pe sensul către localitatea Ungheni. Autoturismele care circulă pe sensul către Luduș trebuie să o ia pe sub podul din localitatea Sânpaul.

Mesaj important pentru șoferii români

În condiții meteo nefavorabile, șoferii sunt sfătuiți să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță între mașini şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante. În cazul în care carosabilul este acoperit de gheață, este obligatorie circulația doar cu cauciucuri de iarnă, anunță reprezentanții Poliției Rutiere.

Vizibilitate scăzută pe drumuri din mai multe județe din țară

Probleme au fost și duminică dimineață, unde vizibilitatea a fost scăzută sub 200 de metri și izolat chiar sub 50 de metri, pe drumuri din mai multe județe din țară. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, s-a circulat în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Alba, Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureș și Teleorman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...