Incendiu în Delta Dunării: zece hectare de vegetație sunt afectate. Autoritățile au raportat o navă eșuată la Sulina

Mihnea Tălău 27.10.2022, 17:01
Incendiu în Delta Dunării: zece hectare de vegetație sunt afectate. Autoritățile au raportat o navă eșuată la Sulina

Brațul Sulina a fost blocat în urma eșuării unei nave de tonaj, din cauza unui incendiu puternic. Pe malurile Dunării vegetația s-a aprins și s-a extins pe o suprafață de aproape zece hectare. Fumul greu a făcut ca vizibilitatea sa fie aproape de zero, fapt care a făcut ca o navă să piardă direcția și să blocheze canalul.

Din fericire focul nu a produs pagube însemnate

Pompierii de la Pichetul Crișan s-au deplasat în zonă cu o ambarcațiune RIB și cu mijloace specifice de stingere a incendiilor şi au reuşit să stingă flăcările.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha de vegetație. Din fericire focul nu a ajuns la clădiri, pentru că zona era înconjurată de canale.

„Astăzi, în jurul orei 12:00, pompierii tulceni au fost alertați despre faptul că în apropiere de orașul Sulina se manifestă un incendiu de vegetație palustră.  Un echipaj format dintr-un ofițer si doi subofițeri, din cadrul Pichetului Crișan, s-a deplasat către zona indicată cu o ambarcațiune RIB și cu mijloace specifice pentru stingerea incendiilor. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 ha de vegetație palustră.

Deoarece zona este înconjurată de canale, nu există nici un pericol de propagare a focului la obiective economice sau locuințe.  Se intervine pentru monitorizarea și localizarea acestuia, intervenția directă asupra focului nefiind posibilă din cauza intensității și a vitezei mari de propagare, punând în pericol siguranța salvatorilor.  În zonă sunt prezente și autoritățile locale care monitorizează dinamica focului”, au informat pompierii.

Navigația a fost reluată după stingerea incendiului

După ce incendiul a fost stins, vasul eșuat a fost repus pe canalul navigabil, circulația în zonă fiind reluată fără alte probleme.

Nu este pentru prima oară când apar astfel de incendii de vegetație în zona Deltei Dunării. Stuful din acea zonă va arde până când focul se va stinge de la sine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...