Încă o explozie puternică în România! O magistrală de gaz a sărit în aer, sunt victime multiple. Cine se face vinovat

Stan Filon 21.09.2023, 12:38
Încă o explozie puternică în România! O magistrală de gaz a sărit în aer, sunt victime multiple. Cine se face vinovat

Magistrala de gaz de la Călimănești a explodat noaptea trecută! Patru persoane au murit și mai multe au ajuns la spital cu răni grave. Victimele desfășurau lucrări la Autostrada Moldovei!

Încă o explozie puternică în România

Update:

Compania Transgaz susține că firma de construcție nu a respectat avizul de amplasament. Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, printr-un comunicat de presă.

„Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, susține compania.

Știre inițială: 

Așadar, explozie puternică în România, în noaptea de miercuri spre joi! Se pare că au avut loc mai multe explozii, care au fost urmate de un incendiu puternic! Totul a avut loc pe șantierul de pe Autostrada Moldovei, acolo unde muncitorii se pare că au lovit magistrala de gaz.

Pompierii au fost alertați la ora 1:30 cu privire la explozii, moment în care a fost activat planul roșu de intervenție având în vedere gravitatea incidentului. Deocamdată, nu se știe cu exactitate în ce condiții a avut loc explozia, dar autoritățile au deschis o anchetă. Citește și O nouă explozie într-un restaurant din România. Două butelii GPL erau în locație

Patru morți și cinci răniți

Cele patru victime au fost găsite carbonizate, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, iar două dintre persoanele rănite au suferit arsuri, fiind transportate la spitale din București. Ceilalți trei răniți au ajuns la Spitalul Municipal Adjud. Pompierii spun că incendiul a fost stins după aproximativ trei ore. În continuare se intervine pentru răcirea utilajelor aflate în zona în care flăcările s-au manifestat.

Autoritățile au emis mesaj de tip RO-Alert prin care au informat localnicii de degajările puternice de fum. Mai mult,traficul rutier a fost blocat până la ora 02:00, pe cinci kilometri din drumul național DN 2- E85.

Muncitorii ar fi atins magistrala de gaz cu un utilaj

“În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti.

În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a transmis ISU Vrancea. Citește și Informații de ultim moment despre exploziile de la Crevedia. Ce au descoperit anchetatorii, răsturnare de situație

Principala ipoteză este că tragedia ar fi fost provocată de o eroare umană. Se pare că muncitorii care lucrau la autostradă ar fi lovit magistrala de gaz, moment în care s-ar fi produs explozia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...