Deflagrațiile de proporții survenite în Crevedia au cauzat foarte multe victime. Stația GPL, locul unde s-a produs tragedia, se afla în proprietatea fiului primarului afiliat PSD din Caracal și s-a dovedit a fi închisă doar pe hârtie. Ei bine, acesta tragedie a alarmat autoritățile.
Anchetatorii se află în imediată apropiere de a obține înregistrări video cuprinzătoare referitoare la evenimentele petrecute în Crevedia în seara de sâmbătă, în urma cărora mai multe persoane au suferit răni grave în urma exploziilor produse la o stație GPL.
În cursul zilei de ieri, echipa de anchetatori a realizat un avans semnificativ, ajungând în proximitatea epicentrului exploziei devastatoare. Conform informațiilor obținute, s-a reușit recuperarea unui dispozitiv DVR care conține înregistrările integrale de la camerele de supraveghere amplasate în zona respectivă.
Cu toate acestea, starea precară a aparatului ca urmare a deflagrațiilor reprezintă o provocare, și în prezent, succesul în recuperarea și analizarea imaginilor depinde în mare măsură de noroc.
Echipele de tehnicieni din cadrul instituțiilor responsabile de această operațiune depun eforturi pentru a extrage informațiile cruciale din acele înregistrări, care ar putea oferi o nouă lumină asupra evenimentelor.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Vezi și: Patronii stației GPL din Crevedia au rupt tăcerea. Prima reacția după tragedia de sâmbătă seară
„Acel DVR ar trebui să stocheze cel puțin 24 de ore, depinde de capacitatea de stocare. De obicei este mai mare. Cred că foarte important ar fi să se poată recupera imaginile astfel încât să se vadă ce s-a întâmplat exact înainte de prima explozie, pentru că, în acest moment, conform surselor judiciare cu care am discutat, se lucrează foarte intens în anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.”, a explicat Dragoș Boța, jurnalist Antena 3 CNN.
Momentan, anchetele declanșate în urma devastatoarelor explozii din Crevedia se confruntă cu un element crucial lipsă, investigația efectuată direct la fața locului. Această etapă esențială nu a putut fi realizată până în prezent din cauza unei situații delicate. Pompierii sunt încă implicați în gestionarea cisternei de gaz care a rămas neafectată, dar plină de substanțe inflamabile. Astfel, riscul unei alte explozii rămâne încă prezent.
În acest moment, cercetările desfășurate în zona dezastrelor sunt conduse în principal de experții de la INSEMEX Petroșani, o entitate specializată în cercetarea minieră și protecție antiexplozivă.
Citește și: Averea pe care o are tatăl proprietarului stației GPL din Crevedia. Este primar PSD, din ce a făcut bani
Parchetul General a inițiat o investigație complexă, angrenând atât specialiști de la INSEMEX Petroșani, cât și experți criminaliști de la Inspectoratul General al Poliției Române, cu obiectivul de a elucida cu precizie modul în care acest tragic eveniment a avut loc.
Potrivit primelor constatări, se pare că o țigară aprinsă a fost factorul inițial care a generat scânteia fapt care a dus ulterior la explozia de proporții în care 20 de case au fost afectate, 58 de victime au fost rănite, iar 2 persoane au pierdut lupta cu viața.