Ideile politice ale urmașului lui Putin. Ce părere are Nicolai Patrușev despre Statele Unite

Stan Filon 03.01.2023, 12:36
Ideile politice ale urmașului lui Putin. Ce părere are Nicolai Patrușev despre Statele Unite

Ideile politice ale celui despre care se spune că ar fi urmașului lui Vladimir Putin i-au făcut pe unii să spună că este „cel mai periculos om”. Acesta i-a succedat lui Vladimir Putin, până acum, în nu mai puțin de cinci funcții publice în administrația de la Moscova.

Ideile politice ale urmașului lui Putin

Despre generalul rus Nikolai Patrușev se spune că l-ar succeda pe Vladimir Putin la conducerea Rusiei, așa cum a făcut-o de nu mai puțin de cinci ori până acum, în diferite funcții din administrația de la Moscova. Înainte de demararea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, generalul Nikolai Patrușev s-a remarcat prin faptul că a spus că aceasta nu ar trebui să aibă loc. În timpul unei emisiuni de televiziune, acesta nu a cerut recunoașterea imediată a Donețkului și Luhanskului ca republici „independente”. În schimb, Patrușev, în vârstă de 71 de ani, a sugerat încă o rundă de negocieri direct cu Joe Biden, scrie The Telegraph.

Sunt zvonuri care spun că Vladimir Putin ar putea pierde puterea anul acesta din cauza progresului slab al războiului, iar Patrușev este prezentat ca un posibil succesor al lui Vladimir Putin, omul care să se așeze la masa negocierilor de pace cu Ucraina în 2023.

Ideile politice ale urmasului lui Putin
Ideile politice ale urmasului lui Putin

„Diavolul de pe umărul lui Putin”

Spre deosebire de ceilalți membri ai cercului intim al lui Putin, Patrușev nu este un prieten personal apropiat al președintelui rus. Nu au fost văzuți să joace hochei împreună și nici nu s-au luptat pe covorul de la judo. Cei doi împărtășesc însă o legătură forjată în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB), serviciul de informații al Rusiei. Nikolai Patrușev a condus această instituție din 1999 până în 2008 — una dintre cele cinci funcții de-a lungul carierei sale în care i-a succedat direct lui Putin.

Totuși, ceea ce îi îngrijorează cel mai mult pe observatorii occidentali este fanatismul lui Patrușev. Mark Galeotti, un expert în politica rusă, l-a descris ca fiind „cel mai periculos om” din țară sau „diavolul de pe umărul lui Putin”.

Ce părere are despre America? Ei bine, de ani de zile, Patrușev a promovat narațiunea conform căreia Rusia este blocată într-un conflict existențial cu America („ne scuipă în ochi și îi spun roua lui Dumnezeu”). Mai este de părere că SUA urmărește o politică de control a populației numită „miliardul de aur” (în care o cabală de un miliard de elite globale încearcă să acapareze bogăția și resursele lumii), că recoltează organele orfanilor ucraineni și că încearcă să acapareze Siberia.

Despre relația cu Statele Unite ale Americii, generalul Nikolai Patrușev a concluziat la o întâlnire avută pe 21 februarie 2022: „negocierile cu SUA sunt sortite eșecului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...