Presupusul succesor al lui Vladimir Putin a fost otrăvit. În ce stare se află fostul șef al serviciului secret FSB

Andra Daoud 20.07.2022, 19:19
Presupusul succesor al lui Vladimir Putin a fost otrăvit. În ce stare se află fostul șef al serviciului secret FSB

Nikolai Patrușev, considerat de mulți drept succesorul lui Vladimir Putin și fost șef al serviciului rusesc de informații FSB ar fi fost otrăvit. Potrivit informațiilor din presa rusă de opoziție, Patrușev ar fi ajuns de urgență la spital, după ce s-ar fi simțit rău, transmite un canal rusesc de opoziție, prin intermediul Telegram. Ce au arătat rezultatele analizelor și ce s-a întâmplat cu oficialul.

Fostul șef al FSB și presupus succesor al lui Putin ar fi fost otrăvit

Nikolai Patrușev are 71 de ani și a ocupat funcția de șef al serviciului secret FSB. El a fost și secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului, iar numele său era unul dintre cele vehiculate pe lista de posibili înlocuitori ai lui Vladimir Putin. Presa rusă de rezistență transmite că Patrușev ar fi fost otrăvit și ar fi ajuns de urgență la spital.

Informația a fost fost făcută publică pe canalul de Telegram General SVR, despre care se spune că aparține unui fost oficial al Kremlinului. În urma analizelor toxicologice, s-a stabilit că Nikolai Patrușev a fost afectat de o otravă sintetică, însă substanța nu i-a fost fatală.

Patrușev era cel responsabil cu deciziile și cu acțiunile atunci când Vladimir Putin lipsea de la Kremlin. De asemenea, este un personaj-cheie în contextul războiului din Ucraina. Și fiul său este implicat în aparatul administrativ de la Kremlin, fiind ministru al Agriculturii.

„Recent, a avut loc un atentat la viața secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev. Informațiile atât despre tentativa de asasinat, cât și despre ancheta privind această tentativă de asasinat sunt păstrate în cel mai strict secret. Se știe că Nikolai Patrușev nu s-a simțit bine seara, după serviciu, imediat după ce a ajuns acasă.

Securitatea a acționat rapid, chemând imediat o echipă de medici la el. După ce i s-a acordat asistență la spital, Patrușev a fost dus acasă în stare stabilă. Rezultatele analizelor sale au confirmat că substanța toxică era o otravă sintetică.”, a postat General SVR, citând surse de la Kremlin.

Presupusul succesor al lui Vladimir Putin a fost otravit. In ce stare se afla fostul sef al serviciului secret FSB
Nikolai Patrusev ar fi fost victima unei tentative de asasinat

Cum a aflat Vladimir Putin despre otrăvirea lui Patrușev

Potrivit informațiilor din presa rusă, Patrușev a fost salvat de eforturile medicilor, dar și datorită faptului că a ajuns la spital în timp util. De asemenea, raportul susține că oficialul nu a fost afectat de o cantitate prea mare de substanță toxică. Aceasta ar fi pătruns în organism prin piele.

Președintele rus Vladimir Putin a aflat despre tentativa de asasinat asupra lui Patrușev doar după ce acesta a fost în afara oricărui pericol, se mai afirmă în articolul de pe canalul de Telegram menționat.

„Rămâne de văzut cine se află în spatele tentativei de asasinat, care sunt motivele și cum a devenit posibil, în general, să se organizeze o tentativă de asasinat efectiv finalizată asupra unui reprezentant al unui nivel atât de înalt de putere. Acesta este doar începutul unei mari redistribuiri în cadrul elitelor, în cercul lui Putin”, se arată în postarea celor de la General SVR.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe