Ia o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei rămâne uimit de efecte

Stan Filon 22.10.2020, 17:30
Ia o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Vei rămâne uimit de efecte

S-a aflat acum ce efect poate avea o lingură de ulei de măsline luată pe stomacul gol. Se știe că uleiul de măsline poate fi foarte sănătos pentru organismul uman, însă dacă va acest ulei fi consumat pe stomacul gol, efectul va fi cu totul surprinzător.

Ce beneficii are uleiul de măsline consumat pe stomacul gol

Uleiul de măsline este plin de acizi graşi Omega-3. Conştienţi de beneficiile pe care le are acest ulei pentru sănătate, locuitorii din regiunile mediteraneene îl consumă în mod curent, în medie, câte patru-cinci linguri pe zi. Prima lingură consumată de oamenii din aceste locuri este însă dimineața devreme, pe stomacul gol, deoarece beneficiile sunt mult mai multe.

Uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. Egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline, fiind cunoscute beneficiile sale. Lichidul galben-verzui era considerat chiar cea mai valoroasă marfă de negoţ. Uleiul de măsline a fost unul dintre secretele de longevitate ale franţuzoaicei Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani. Uleiul de măsline se pare că se ia la trântă cu multe boli.

Ce beneficii are uleiul de masline consumat pe stomacul gol
Ce beneficii are uleiul de masline consumat pe stomacul gol

Iată care sunt beneficiile consumului de ulei de măsline:

Acesta întăreşte sistemul imunitar, deoarece este un puternic antioxidant. Acesta consolidează şi protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecţiile.

Oamenii care consumă ulei de măsline se pare că au un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalţi factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conţine polifenoli, care ajută la menţinerea în limite normale a colesterolului.

Cercetătorii au descoperit în uleiul de măsline oleocantal (un puternic antiinflamator), care inhibă acele proteine toxice. Acestea blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer – afecţiune degenerativă a sistemului nervos, care determină probleme de memorie, gândire şi comportament.

Mai mult decât atât, se pare că un compus găsit în uleiul de măsline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate şi încărcat cu puternici antioxidanţi. Componentele conţinute în uleiul de măsline au dovedit că încetinesc creşterea tumorilor în ţesutul mamar. Se pare că uleiul inhibă anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta. Uleiul de măsline protejează, de asemenea, ADN-ul nostru de la daunele cauzate de celulele canceroase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...