Hârtie igienică udată cu oțet, soluția multor probleme din casă. Vei fi surprinsă de ce poate face acest truc

Cătălina Burghelea 19.01.2022, 13:18
Hârtie igienică udată cu oțet, soluția multor probleme din casă. Vei fi surprinsă de ce poate face acest truc

Fie că vrei să scapi de mirosurile neplăcute din casă sau de murdăria din bucătărie și baie, hârtia igienică îmbibată cu oțet alb este panaceul. Acest sfat foarte eficient te va ajuta să înlocuiești produsele de uz casnic din comerț, adesea pline cu substanțe chimice dăunătoare pentru familia ta și mediul înconjurător.

De ce umezirea hârtiei igienice cu oțet alb este un truc util pentru toată casa

Știai că hârtia igienică înmuiată în oțet alb poate acționa ca un detergent ecologic pentru multe suprafețe? Vei fi surprinsă de ce poate face acest truc pentru locuința ta! Un lucru este cert: te vei descurca fără niciun produs toxic.

Uneori, avem tendința să ne grăbim spre produse de curățare convenționale, fără a lua în calcul alternativele ecologice. Hârtia igienică înmuiată în oțet alb este una dintre ele. Poate înlocui cu succes substanțele chimice folosite pentru curățarea casei. Un argument convingător pentru a profita de acest produs polivalent, nu-i așa?

Metoda îți face mobilierul ca nou, fără să-l strice

Toarnă oțet, care poate acționa ca un dezinfectant natural, peste o întreagă rolă de hârtie igienică. Pentru a face acest lucru, pune sulul de hârtie într-un lighean și apoi pune peste el oțet alb. Hârtia va servi ca șervețel de curățare pentru mobila ta din lemn. Vei observa imediat că petele de murdărie sau de grăsime dispar, fără să afecteze lemnul. Clătește apoi, ca să îndepărtezi excesul de oțet, a cărui aciditate poate afecta lacul lemnului.

Trucul inedit este ideal pentru tot felul de suprafețe

Oțetul alb poate îndepărta o pată de pe lemn, dar la fel de bine își face treaba și pe alte suprafețe. Toarnă acest produs ecologic într-o sticlă echipată cu un pulverizator și stropește sulul de hârtie igienică. Soluția acidă acționează ca un degresant ecologic, excelent în cazurile în care vrei să renunți la produsele chimice. Îndepărtarea petelor încăpățânate nu a fost niciodată atât de ușoară!

Hârtia înmuiată în oțet scoate petele dificile

După cum ai înțeles, hârtia igienică înmuiată în oțet alb este perfectă pentru dezinfectarea suprafețelor și îndepărtarea petelor. Și asta nu este tot, deoarece este și o excelentă combinație anti-calcar, dacă procedezi după cum urmează. Folosește un piston cu care să golești vasul de toaletă de toată apă. Folosind un prosop, îndepărtează excesul de umiditate până când rezervorul este gol. Toarnă apoi oțetul astfel încât să ajungă la depunerile de calcar. Rulează hârtia igienică și lipește-o de soluția acidă de pe marginea toaletei. Lasă să acționeze peste noapte înainte de a îndepărta hârtia igienică și calcarul cu peria de toaletă.

Îndepărtează murdăria de pe pantofi

Hârtia igienică, peste care ai turnat oțet alb, nu va înceta să te uimească, deoarece poate îndepărta petele încăpățânate de pe pantofi. Perechea ta favorită de încălțări va străluci din nou. În acest caz, umple o sticlă cu pulverizator cu patru linguri de oțet și apă. Agită bine și stropește hârtia igienică. Toate petele și murdăria vor dispărea de pe pantofi, odată ce ai aflat de acest truc formidabil cu oțet alb și hârtie igienică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...