Cum se pune corect rola de hârtie igienică. Acum s-a stabilit în mod oficial

Beatrice Dumitru 14.11.2021, 14:51
Cum se pune corect rola de hârtie igienică. Acum s-a stabilit în mod oficial

Cum se pune corect hârtia igienică: cu partea care se rupe la exterior sau la interior. Este o întrebare pe care și-au pus-o multe persoane și după atât timp a apărut și răspunsul, care datează din 1891. Este vorba de un dispozitiv care arată cum trebui așezată hârtia igienică.

Cum se așază corect hârtia igienică pe suport

Seth Wheeler din SUA este considerat ca fiind cel care a decis să facă hârtia igienică în rulouri și s-a gândit la aceea perforație care ajută la ruperea mai ușor a hârtiei. Există, însă, opinii diferite legate de felul în care se pune corect hârtia igienică pe suport. Unii susțin că se așaza cu partea de care tragi în spate, alții spun că, de fapt, aceasta se pune cu partea de care tragi în față.

Cum se pune corect rola de hârtie igienică. Acum s-a stabilit în mod oficial
Brevetul lui Seth Wheeler.

Dar dispozitul futurist al lui Seth Wheeler din 1891 răspunde oficial la această întrebare și arată foarte clar care este varianta corectă. Scriitorul Owen Williams a descoperit o imagine cu patentul original și a distrubuit-o pentru a vedea toată lumea cum se pune corect hârtia igienică. Brevetul arată că hârtia trebuie pusă cu partea din care se rupe spre exterior.

De ce se așază cu partea din care se rupe spre exterior

Brevetul lui Seth Wheeler apare în Arhiva Google. O rolă de hârtie pusă cu capătul spre exterior oferă un acces mai ușor pentru a rupe hârtia igienică și reduce riscul de adunare a germenilor de pe perete.

Istoria hârtiei igienice datează din secolul al VI-lea, la începuturile Chinei Medievale. În anul 589 a fost documentată pentru prima dată folosirea hârtiei, în scrierile savantului Yan Zhitui. Seth Wheeler a obținut primele brevete pentru hârtia igienică și pentru dispozitivul pentru hârtie în anul 1883.

În anii ’40 s-a inventat hârtia din două straturi. Cei mai mari consumatori de hârtie igienică sunt americanii. Hârtia igienică umedă a apărut în Regatul Unit în anii 1990 și în SUA în anul 2001.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...