Greta Thunberg, reținută de Poliție în Germania. Motivul pentru care celebra activistă a ajuns în custodia autorităților

Anca Manolica 17.01.2023, 20:17
Greta Thunberg, reținută de Poliție în Germania. Motivul pentru care celebra activistă a ajuns în custodia autorităților

Greta Thunberg a fost reținută de poliție în timpul unui protest ecologist într-un sat din Germania. Activista de mediu suedeză, în vârstă de 20 de ani, a participat la proteste împotriva demolării satului Luetzerath, care urmează să fie ras pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune din apropiere.

Greta Thunberg a fost reținută de poliție în timpul unei demonstrații în Germania

Suedeza în vârstă de 20 de ani se numără printre activiştii de mediu care au fost reținuți în cursul zilei de marţi, 17 ianuarie. Aceasta lua parte la un protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunţat poliţia germană, potrivit Reuters.

Micul sat a devenit un punct de referință pentru dezbaterea germanilor privind clima, iar acum este defrișat pentru a face loc extinderii unei minei de cărbune din apropiere. Poliția a declarat că este a doua oară când activistul suedez, care s-a alăturat protestelor de sâmbătă, a fost mutat de poliție în această săptămână în Luetzerath.

„Vom folosi forţa pentru a vă aduce la un control al identităţii, aşadar vă rugăm să cooperaţi!”, a transmis un poliţist german grupului de activişti, potrivit unor imagini video de la fața locului.

Greta Thunberg, reținută de poliție în Germania / Image: Federico Gambarini
Greta Thunberg, reținută de poliție în Germania / Image: Federico Gambarini

Activista se află în custodia autorităților

Un purtător de cuvânt al poliției locale din Aachen a declarat că doamna Thunberg a făcut parte dintr-un grup de protestatari care a „luat cu asalt” marginea minei de extracție în aer liber, descrisă de polițiști ca fiind „abruptă și extrem de periculoasă”.

Greta Thunberg făcea parte din grupul de activişti care s-au îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identităţii.”, a declarat acesta.

Astfel, poliția spune că activista nu a fost arestată, ci a fost luată pe sus și este acum reținută împreună cu alți protestatari pentru identificare.

Micul cătun Luetzerath, în Renania de Nord-Westfalia, este deținut de compania de utilități RWE și a fost golit înainte de a fi demolat, pentru a permite extinderea minei de cărbune Garzweiler din apropiere. Miniștrii și RWE spun că lignitul, o formă de cărbune considerată de activiști ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătate, extras din mină va asigura securitatea energetică a Germaniei pe termen scurt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...