Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor de Sărbători. Un preparat clasic atunci când vine vorba despre aperitiv, însă nu tocmai ușor de preparat. De câte ori nu vi s-a întâmplat ca salata să vă iasă prea acră, prea sărată sau cu prea multă zeamă? Ei bine, puteți evita aceste lucruri, dacă țineți cont de un aspect extrem de important atunci când pregătiți ingredientele pentru salata de boeuf. Ce trebuie să faceți cu măturile pentru un rezultat delicios.
Salata de boeuf perfectă trebuie să aibă un gust bogat, fără a fi grețoasă, legumele să fie în proporții variabile, iar maioneza să nu fie în cantitate foarte mare, ci doar cât să lege bine compoziția. Dacă folosiți carne, este bine ca aceasta să fie de vită, pentru că rețeta originală de salată de boeuf este construită chiar în jurul acestui ingredient.
Multe gospodine se grăbesc să amestece ingredientele, imediat după ce le-au tocat, însă acest lucru este greșit și poate compromite rezultatul final. După ce ați tocat murăturile, acestea se lasă la scurs foarte bine într-o sită, pentru a elimina excesul de zeamă. Acest pas este foarte important și, în cazul în care îl săriți, castraveții și gogoșarii își vor lăsa apă ulterior, după ce ingredientele vor fi amestecate. În plus, dacă scurgeți bine de zeamă murăturile, vă asigurați și că salata de boeuf nu va fi prea acră sau prea sărată și o puteți face după gustul vostru.
Pentru un rezultat ca la carte, atât morcovii cât și cartofii fierți ar trebui tăiați cubulețe și nu dați pe răzătoare, așa cum obișnuiesc multe gospodine să facă. Deși este mai rapid să îi dați pe răzătoare, cartofii își pot pierde consistența și pot căpăta acea textură gumată pe care nu ne-o dorim în salata de boeuf.
Ingredientele pe care le punem în salata de boeuf trebuie să respecte anumite proporții, pentru un rezultat delicios. Pornind de la cantitățile date, puteți multiplica sau fracționa, în funcție de câtă salată de boeuf vreți să obțineți.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Fierbeți carnea de vită, cartofii (în coajă) și morcovii. Între timp, tocați cubulețe gogoșarii și castraveții murați și puneți-i la scurs într-o sită. Când s-au răcit morcovii, cartofii și carnea, tocați-le și pe acestea. Așezați toate ingredientele într-un vas suficient de mare cât să puteți amesteca bine.
În ceea ce privește maioneza, o puteți prepara în casă sau puteți folosi maioneză la borcan. Însă pentru un rezultat delicios, este recomandată maioneza făcută în casă. Adăugați maioneză peste legume, cât să le lege și amestecați bine. Mai puneți pe parcurs, dacă este cazul. Asezonați cu sare și cu piper după gust și la final adăugați o lingură de muștar, pentru ca salata să nu fie grețoasă. Dați la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi, pentru ca aromele să se combine între ele.