Greșeala care l-a costat pe Elon Musk 17 miliarde de dolari. Cum a pierdut această sumă într-o singură zi

Ioana Bucur 06.06.2022, 14:36
Greșeala care l-a costat pe Elon Musk 17 miliarde de dolari. Cum a pierdut această sumă într-o singură zi

Este unul dintre cei mai excentrici afaceriști din lume, considerat de mulți un vizionar. Însă o singură greșeală l-a costat pe Elon Musk aproape 17 miliarde de dolari, într-o singură zi. Cum a reușit cel mai bogat om din lume să piardă o avere? Totul a început cu o scrisoare trimisă angajaților săi de la Tesla.

Elon Musk a făcut o greșeală de câteva miliarde de dolari

Viitorul pare nesigur pentru cel mai bogat om din lume. Pentru că avea „o presimțire foarte rea” cu privire la situația economică, a luat o decizie care, credea el, îi va salva banii, dar care a avut, în cele din urmă, un efect nedorit.

La doar două zile după ce a ajuns în atenția presei pentru că și-a informat angajații că trebuie să renunțe la munca de acasă și să se întoarcă la birou, dacă nu, să părăsească compania, Musk a „lovit” din nou.

„Toţi angajaţii de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână.

Dacă nu veniţi, vom presupune că aţi demisionat”, a scris Musk în acel e-mail.

Directorul general al Tesla a anunțat că vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă ale companiei auto, care avea în jur de 100.000 de angajați la finalul anului trecut, după cum reiese din declarația sa anuală la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA.

Greșeala care l-a costat pe Elon Musk 17 miliarde de dolari. Cum a pierdut această sumă într-o singură zi
Elon Musk

„Am o presimțire foarte rea”

Într-un e-mail trimis directorilor executivi, joi, intitulat „Întrerupeţi angajările la nivel mondial”, Elon Musk a scris că are „o presimţire foarte rea” în privinţa economiei.

La scurt timp după aceea, acțiunile Tesla au scăzut cu 9,2%, potrivit Forbes SUA. Practic, un singur email l-a costat în jur de 16,9 miliarde de dolari.

„Principalul lucru pe care îl gândesc probabil investitorii în acest moment este că Musk ar trebui să tacă”, a declarat Matt Maley, strateg-șef de piață la Miller Tabak, pentru publicație.

„Tesla este o companie cu o creștere rapidă, care crește producția la două noi fabrici, așa că suspendarea angajării ridică o mulțime de întrebări. Pe baza reacției de astăzi, piața sugerează ce este mai rău”, a spus analistul CFRA, Garrett Nelson.

„Multe alte companii tehnologice merg pe o cale similară”, a spus Robert Schein, director de investiții, Blanke Schein Wealth Management, comentând scrisoarea lui Musk despre planurile de suspendare a angajărilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...