Elon Musk preconizează că vor urma probleme majore în economie. Miliardarul vrea să concedieze 10% din personalul angajat la Tesla

Bogdan Bârliga 03.06.2022, 11:39
Elon Musk preconizează că vor urma probleme majore în economie. Miliardarul vrea să concedieze 10% din personalul angajat la Tesla

Elon Musk bulversează din nou investitorii și instituțiile financiare: miliardul cere într-un email intern disponibilizarea a 10% dintre angajații Tesla.

CEO-ul companiei americane se așteaptă la probleme serioase în acest an din punct de vedere economic și se pare că e pe cale să-și schimbe toate planurile.

Super bad feeling

Într-un email trimis la nivel intern directorilor Tesla și publicat de reuters.com Musk se declară pesimist cu privire la evoluţia economiei.

Acest email cu mesajul „Suspendarea tuturor angajărilor la nivel mondial” trimis de CEO-ul Tesla pune în alertă investitorii.

La finalul anului 2021 Tesla avea peste 100.000 de angajați la nivel global, potrivit raportării către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA.

În acest email Elon Musk își justifică cererea pentru disponibilizări spunând că are un „sentiment foarte prost” despre economie.

Revenirea la birou

Pe de altă parte Musk le cerea la începutul acestei săptămâni angajaţilor Tesla să revină la munca de la birou, în caz contrar urmând să părăsească firma.

„Toată lumea de la Tesla este obligată să fie la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. Dacă nu veţi veni la birou, vom presupune că aţi demisionat”, a scris Musk într-un alt email trimis angajaţilor companiei în noaptea de marţi spre miercuri.

Cea mai valoroasă companie auto din lume

Tesla Motors a depășit anul trecu în premieră pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de piață, devenind primul producător auto care reușește acest lucru.

Compania trece prin cel mai bun moment de la înființare și compania condusă de Elon Musk raportează cifre record pentru primul trimestru din acest an.

Veniturile în T1 sunt în creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi constructorul auto amercian a avut un profit brut de 5,54 miliarde de dolari.

Pentru primul trimestru din 2022 veniturile companiei americane au fost de 18,76 miliarde de dolari și profitul brut a ajuns la 5,54 miliarde de dolari, iar Tesla a înregistrat o marjă record de 32,9% în segmentul auto.

Noi fabrici auto

Compania americană a inaugurat o nouă uzină din Texas în luna aprilie și primele unități din gama Model Y au început să fie livrate către clienți.

Noua fabrică ar trebui să ajungă în scurt timp la un număr de 500.000 de mașini produse și noul model Tesla Cybertruck urmează să fie fabricat aici din 2023.

După mai multe amânări Tesla a reușit să demareze producția și la noua sa fabrică din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

Peste 12.000 de angajați vor munci la fabrica Tesla și uzina adiacentă de baterii din Gruenheide, lângă Berlin. La capacitate maximă această nouă uzină va produce 500.000 de mașini anual.

Urmăriți Impact.ro și pe