Google Maps îți face viața semnificativ mai ușoară: funcțiile ascunse în aplicația de navigație

Gabriel Peneș 21.03.2023, 17:03
Google Maps îți face viața semnificativ mai ușoară: funcțiile ascunse în aplicația de navigație

Google Maps îți face viața semnificativ mai ușoară. Aplicația de navigație a gigantului tech ne-a ușurat mult viața de aproape două decenii. Și, cu toate că majoritatea oamenilor a auzit sau folosit Google Maps, mai puțin cunoscute sunt anumite funcții „secrete” ale sale.

Google Maps îți face viața semnificativ mai ușoară

Google Maps a rămas una dintre cele mai utile și folosite aplicații de navigare. Practic, cu ajutorul acesteia, te poți descurca în orice oraș necunoscut și poți vedea aproape orice zonă a planetei. Mai puțin cunoscute sunt anumite funcții ascunse ale serviciului dezvoltat de gigantul Google.

Toată lumea îl știe pe Pegman – un omuleț galben pe care îl puteți trage în jur și activa vizualizarea la nivel de stradă. Cu toate acestea, pe un desktop este posibil să îl vedeți pe Pegman îmbrăcat. În diferite zone veți vedea diferite ținute pentru Pegman. De exemplu, atunci când îl trageți pe Pegman peste Loch Ness, acesta devine un monstru verde. Costumul lui Pegman se schimbă, de asemenea, la anumite date.

Atunci când accesați funcția Street View, puteți vedea orice stradă fără a fi prezent acolo. Totuși, mai puțini utilizatori știu că pot accesa și fotografiile vechi ale străzii respective. Google Maps a activat această funcție pe desktop-uri în 2014 și o activează și pe dispozitivele mobile.

Pentru a vedea fotografiile vechi, faceți clic pe pictograma ceasului din stânga sus. Veți vedea săgeți care înconjoară ceasul care merge în sens invers acelor de ceasornic. Puteți derula prin toate imaginile anterioare pentru strada respectivă. Sigur, nu vei putea vedea fotografii din 1940, de exemplu, cu strada aceea, ci din vizitele anterioare ale mașinilor Google.

Google Maps îți face viața semnificativ mai ușoară: funcțiile ascunse în aplicația de navigație
Aplicația de navigare Google Maps are câteva funcții mai puțin cunoscute, dar care pot fi foarte utile

Funcțiile ascunse în aplicația de navigație

Găsirea mașinii după ce ați parcat poate fi o provocare. Acum, Google Maps vă poate scuti de acest efort și vă ajută să urmăriți unde ați parcat. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația atunci când parcați. Veți vedea punctul albastru de localizare pe care trebuie să îl țineți apăsat. Google Maps va marca locația curentă cu un ac galben care va fi salvat timp de până la 24 de ore – dacă nu este eliminat manual, conform stirileprotv.ro.

Google Maps vă permite, de asemenea, să vă creați hărți și să plasați piețe pentru toate locurile importante pe care doriți să le vizitați. Pentru aceasta, trebuie să accesați Google Maps de pe desktop și să faceți click pe cele trei linii de lângă bara de căutare din stânga. Faceți click pe „Your Places”, „Maps” și apoi pe „Create Map”. Puteți adăuga marcaje, direcții și rute. Odată create, le puteți stratifica în interfața aplicației.

Google Maps are o mulțime de informații despre transportul public și acum puteți afla când este ultima dată când ajungeți acasă folosind acest mijloc de transport. Trebuie să începeți prin a alege punctul de plecare și destinația. Apoi trebuie să selectați transportul public în partea de sus a ecranului.

Veți vedea o opțiune „depart at” (pleacă la). După ce faceți clic pe ea, alegeți opțiunea Ultima și apoi faceți clic pe Setați. Google Maps vă va afișa apoi lista completă a opțiunilor de transport și diferitele opțiuni de a ajunge la destinație.

În plus, nu mai aveți nevoie de două mâini pentru a vă controla aplicația Google Maps. Acest lucru este foarte util atunci când aveți o singură mână pe ecran. Acum puteți mări imaginea prin dubla atingere sau prin menținerea degetului pe ecran. Odată ce ați făcut zoom înainte, puteți glisa în sus sau în jos pentru a mări sau micșora imaginea.

Puteți schimba orientarea apăsând cu degetul arătător și degetul mare pe ecran și rotindu-l. De asemenea, atunci când glisați în sus, puteți obține o vedere de tip „bird’s eye”, în timp ce glisând în jos obțineți o vedere clasică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....