Gestul interzis pe care l-a făcut un pilot rus. A uimit pe toată lumea la doar 15 ani

Andra Daoud 11.04.2022, 23:48
Gestul interzis pe care l-a făcut un pilot rus. A uimit pe toată lumea la doar 15 ani

Un pilot de karting de origine rusă a făcut un gest incredibil după ce a câștigat prima etapă din Campionatul European. Adolescentul în vârstă de 15 ani și-a atras numeroase critici după gestul pe care l-a făcut pe podium și mulți cer să fie interzis pe viață în competiții. Și echipa pentru care concurează a luat atitudine și a transmis un mesaj în urma incidentului.

Gestul interzis pe care l-a făcut un pilot rus

Artiom Sewerukhin are 15 ani și tocmai a câștigat prima etapă a Campionatului European de Karting. Pentru că este de origine rusă și sportivii ruși sunt afectați de sancțiunile impuse de Occident, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, tânărul sportiv a ales să concureze sub steagul altei țări, pentru a putea lua parte la competiție. Astfel, Artiom a obținut licență italiană și a concurat sub steagul Italiei în campionat.

La finalul cursei care s-a desfășurat la Portimao, Portugalia, și pe care a câștigat-o, rusul a urcat pe podium și, în timp ce era intonat imnul Italiei, a făcut un gest care a șocat audiența. Tânărul pilot a salutat cu mâna dreaptă întinsă orizontal, salut specific naziștilor, după care a râs isteric.

Gestul este ilegal în Italia din 1952, iar atitudinea sfidătoare a pilotului i-a scandalizat pe fanii sporturilor cu motor și nu numai. Mulți au cerut ca Artiom să fie interzis pe viață în competiții.

Gestul ar putea să îl coste scump

Pilotul de origine rusă ar putea fi suspendat din competiție. În plus, echipa pentru care concurează a decis să întrerupă colaborarea cu el. Sky News transmite că Ward Racing, echipa suedeză pentru care concurează, intenționează să rezilieze contractul, ca urmare a gestului făcut de sportiv pe podium. Echipa a transmis că este „profund rușinată” de comportamentul pilotului și că îl condamnă în cei mai duri termeni.

Acțiunile lui Artiom Severiukhin în timpul ceremoniei de premiere din 10 aprilie 2022 au fost exclusiv individuale și nu reprezintă în niciun fel punctele de vedere și valorile Ward Racing”, se arată într-un comunicat.

Dimpotrivă, Ward Racing este alături de comunitatea internațională, condamnând invadarea Ucrainei de către Rusia și își exprimă solidaritatea cu oamenii care suferă din cauza acestui atac neprovocat și îngrozitor. Ward Racing nu vede nicio posibilitate de a continua cooperarea cu Artiom Severiukhin și va continua cu rezilierea contractului său”, a transmis echipa pe care o reprezenta.

Și Federația Internațională de Automobilism a transmis că investighează comportamentul lui Artiom, pe care l-a catalogat drept „inacceptabil”.

Urmăriți Impact.ro și pe