Geoană, anunț crucial despre războiul din Ucraina. Vestea neașteptată venită de la vârful NATO

Mihnea Tălău 12.05.2023, 11:39
Geoană, anunț crucial despre războiul din Ucraina. Vestea neașteptată venită de la vârful NATO

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre evoluția războiului, acum când Ucraina se pregătește de o contraofensivă împotriva Rusiei. El afirmă că România joacă un rol critic în această zonă.

”Mai avem nevoie de puţin timp”

Contraofensiva Ucrainei mai are nevoie de timp, dar primele semnale au fost deja date. Astfel, Evgheni Prigojin, fondatorul şi finanţatorul Grupului paramilitar rus Wagner, susţine că armata ucraineană a intensificat operaţiunile militare.

„Cu ceea ce avem deja, putem avansa şi cred că putem avea succes. Dar am pierde mulţi oameni. Cred că acest lucru este inacceptabil. Deci, trebuie să aşteptăm. Mai avem nevoie de puţin timp”, a declarat liderul ucrainean, Volodimir Zelenski.

NATO face toate eforturile posibile pentru a sprijini armata Ucrainei.

InfoCons a lansat Pasaportul Consumatorilor din tarile NATO. Aplicatia este disponibila in 33 de limbi, ce presupune

Ce spune Mircea Geoană despre contraofensiva ucraineană

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre această contraofensivă care ar putea să fie bătălia finală care să tranșeze până la urmă soarta războiului.

„Următoarele luni vor fi determinante, poate nu decisive, dar determinante pentru soarta acestui război care durează deja de prea multă vreme. Este decizia conducerii ucrainene, a armatei și a factorului politic de la Kiev să decidă când, în ce mor și în ce loc vor declanșa această contraofensivă.

Obligația noastră și interesul nostru, inclusiv al României, este de a vedea că Ucraina are cât mai mult succes cu putință în această perioadă, pentru că un succes cât mai rapid și cât mai serios din partea Ucrainei va precipita, sperăm noi, și ajungerea la o soluție de pace, a o soluție de calmare a acestui conflict care, repet, durează de foarte multă vreme.

Pot să reconfirm de aici din capitala americană, unde petrec câteva zile mai multe zile decât de obicei, pregătind Summit-ul NATO de la Vilnius, că securitatea flancului estic este în curs de consolidare semnificativă, că Marea Neagră, atât în administrație, cât și în Congresul american, și republicanii și democrații mi-au reconfirmat la nivel foarte înalt interesul pentru ca Marea Neagră să fie mai protejată, mai sigură.

România joacă un rol critic în această zonă, de relevanță strategică pentru noi și în al treilea rând, trebuie să fim de asemenea extrem de atenți pentru a sprijini Republica Moldova și Georgia și Bosnia și am avut discuții foarte importante pentru a coordona un efort de sprijinire a administrației de la Chișinău, care se află sub o presiune, nu militară, dar un război hibrid total împotriva orientării pro-europene a Republicii Moldova.

Deci, ne pregătim pentru câteva luni foarte importante, de care vor depinde în mare măsură cursul acestui război, durata acestui război și consecințele acestui război”, a spus Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, la Antena 3 CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...